• Büyükşehir-1
GÜNCEL Düzenleme Tarihi : 02 Kasım 2020 12:02 Haber Girişi : 02 Kasım 2020 12:06

Yenişehir'deki evler alarm veriyor

Yenişehir'deki evler alarm veriyor
İzmir'de yaşanan 6.6 şiddetindeki deprem sonrasında, binaların depreme dayanıklılığı bir kez daha gündeme geldi.

ERKHABER / ERZURUM - İzmir'de yaşanan 6.6 şiddetindeki deprem sonrasında, binaların depreme dayanıklılığı bir kez daha gündeme geldi. Özellikle Yenişehir bölgesindeki ve 1988 yılında yapılan binaların fotoğraflarını çeken Levent Akpınar, binaların halini sizler için derledi. 

KARIŞIK

 

1988 yılında oluşturulan ve ciddi nüfusa sahip Yenişehir bölgesindeki binalar tel tel dökülüyor. 30 yıllık binaların, taşıyıcı kolanları ve kirişlerindeki betonlar ekonomik ömrünü doldurmuş durumda.

 

 

Bir çok binada kolan ve kiriş çatlakları gözle görülüyor. Bazı binalarda ısı yalıtımı için yapılan mantolama işlemleri binalardaki derin çatlaklarında görülmesini engelliyor. 

 

 

Uzmanlar özellikle Yenişehir bölgesinde, binalarda depreme dayanıklılık testinin yapılması ve gerekirse binaların mühürlenerek yıkılması gerektiğine dikkat çekerek, "Deprem bir doğa olayı, her zaman söylüyoruz, deprem öldürmez, çürük binalar öldürür diye. Özellikle Yenişehir bölgesindeki eski yapılar SOS veriyor. Bir an önce, vakit kaybetmeden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu bölgede eski binaları test etmeli. 99 depremi öncesinde yapılan binaların bir çoğu deprem yönetmeliğine göre yapılmamış. Olası bir depremde can kayıplarının yaşanması kaçınılmaz"  dediler. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erzurum 03 Kasım 2020 00:09

    20 25 ýıl üzeri binalar riskli deniyor 57 yıllık karayollarındaki gürsel evlere cimere yazmamıza rağmen sonuç alamıyoruz

  • Dadaş 03 Kasım 2020 00:05

    Karayollarında gürsel evler Erzurum un ilk koparatifleri temelleri 1963 yılında atılmış tam 57 yıllık kentsel dönüşüm için deprem olması mi bekleniyor bilmiyorum.

  • mehmet kosovalı 02 Kasım 2020 12:13

    UNUTMAYIN BİR BÖLGEDE BİNALARIN YIKILIP YENİDEN YAPILMASI İÇİN BÖLGE RANT OLMSASI GEREKİR MESELA YENİŞEHİRDEKİ TEK KATLI İŞYERLERİ YIKILIP ALTLARI DUKKAN USTLERİ EV YAPILABİLİR