• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 23 Ocak 2018 18:52

Kayak Federasyonu'na Ülkü Ocakları'ndan çok sert tepki!

Kayak Federasyonu'na Ülkü Ocakları'ndan çok sert tepki!
Ülkü Ocakları İl Başkanı Haktan Genç, bayrak skandalına imza atan Kayak Federasyonu'nu eleştiri bombardımanına tuttu...

ERKHABER / ERZURUM - Türkiye Kayak Federasyonu'nun bayrak skandalına Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanı Haktan Genç son derece sert bir tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yayınlayan Genç, federasyon yetkililerine Aşık Sefai'nin "Bayraksızlar" şiiri üzerinden göndermede bulundu. 

KARIŞIK

Ülcü Ocakları İl Başkanı Haktan Genç, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Bilindiği üzere Snowboard Boardercross Dünya Şampiyonası, 19-21 Ocak tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirilmiştir. Ancak söz konusu şampiyonada büyük bir skandala imza atıldığını, Snowboard Cross Milli Takımı sporcularının, yarışlarda üzerinde Ay Yıldızlı Türk Bayrağımızın bulunduğu snowboard tahtası ile yarıştırıldıklarını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. 
Ülkemizin son derece hassas bir süreçten geçtiği günlerde böyle bir hareketin yapılması en basit tabiriyle aymazlıktır, skandaldır. Türk bayrağımızın Kandil’de dalgalanmasını, Afrin’in teröristlere mezar olmasını hedeflediğimiz bir süreçte, söz konusu skandal uygulamaya imza atanların hangi akılla hareket ettikleri büyük bir merak konusudur. Ülkemizi uluslararası arenada temsil eden sporcularımızın en büyük millli değerlerimizden biri olan Ay Yıldızlı bayrağımızı göndere çekmelerini beklerken, böyle bir haberle gündeme gelmeleri bizim için çok üzüntü verici bir durum olmuştur. Ayrıca söz konusu skandal uygulamanın Türk Bayrağı Kanunumuzun 7. Maddesi hükmü gereğince soruşturma konusu bir uygulama olduğunu da hatırlatmak isteriz. 
2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanunumuzun Yasaklar Başlıklı 7. Maddesi hükümlerine göre;
Madde 7 – Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. RESMİ YEMİN TÖRENLERİ DIŞINDA HER NE MAKSATLA OLURSA OLSUN, MASALARA KÜRSÜLERE, ÖRTÜ OLARAK SERİLEMEZ. OTURULAN VEYA AYAKLA BASILAN YERLERE KONULAMAZ. BU YERLERE VE BENZERİ EŞYAYA BAYRAĞIN ŞEKLİ YAPILAMAZ. ELBİSE VEYA UNİFORMA ŞEKLİNDE GİYİLEMEZ.
Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz.
TÜRK BAYRAĞINA SÖZLE, YAZI VEYA HAREKETLE VEYA HERHANGİ BİR ŞEKİLDE HAKARET EDİLEMEZ, SAYGISIZLIKTA BULUNULAMAZ. BAYRAK YIRTILAMAZ, YAKILAMAZ, YERE ATILAMAZ, GEREKLİ ÖZEN GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.
BU KANUNA VE TÜZÜĞE AYKIRI FİİLLER YETKİLİLERCE DERHAL ÖNLENİR VE GEREKLİ SORUŞTURMA YAPILIR.
Kanunumuzun ilgili maddesi hükmü gereğince, söz konusu skandala sebep olanlar hakkında derhal gerekli soruşturmanın yapılmasını temenni ediyor, yaptığı haberle bu aymazlığı bizlere duyuran M.Sinan Özçaylak beyefendiye teşekkür ediyor, Aşık Sefai Hocamızın “Bayraksızlar” şiirini hatırlatmak istiyoruz.
Bayraksızlar bayraksızlar 
Yere düşse bayrak sızlar 
Nerden bilsin kıymetini 
Soysuz sopsuz bayraksızlar

Sefai'yem yaşamak ki 
Bundan gayrı ar gelir 
Ay yıldızlı bayrağa 
Bu yeryüzü dar gelir!