• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 18 Kasım 2023 14:13

Karayazı’da kadınlardan örnek girişim

Karayazı’da kadınlardan örnek girişim
Erzurum'un Karayazı ilçesinde Aile Destek Merkezi (ADEM) bünyesinde açılan kurslarda kadınlar hem öğreniyor hem de aile bütçelerin katkı yapıyor.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum'un Karayazı ilçesinde Aile Destek Merkezi (ADEM) bünyesinde açılan kurslarda kadınlar hem öğreniyor hem de aile bütçelerin katkı yapıyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Karayazı Kaymakamlığı ve Karayazı Belediyesi’nin desteğiyle başta ilçe merkezi olmak üzere köylerde ADEM bünyesinde açılan kurslara onlarca kadın katılıyor. Hafta içi halı ve çanta dokuma, dikiş nakış, resim, "reçel ve marmelat yapımı" gibi kurslara katılan kadınlar, eğitmen ve usta öğreticileri nezaretinde üretim yapıyor. Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger, Karayazı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde kurulan ADEM projesi kapsamında Karayazı'daki çiftçi kadınların ürettiği tarımsal ve hayvansal ürünleri (turşu, marmelat, reçel, peynir, tereyağı) yerinde inceleyerek üretim yapan kadınlardan bilgi aldı.

KARIŞIK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.