• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 23 Eylül 2022 13:32

KARAKOÇ, PROJELERİMİZLE GELİYORUZ

KARAKOÇ, PROJELERİMİZLE GELİYORUZ
ETB 5. Gruptan Meclis Üyesi adayı olan iş insanı Burhan Karakoç, "Esnafımızı, üreticimizin sorunlarını çözmek ve onların dertleriyle dertlenmek için çıktığımız bu yolda elimizden gelen gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Ticaret Borsasının Kasım ayında yapılacak seçimlerinde 5.guruptan Meclis üyeliği için aday olan Burhan Karakoç, “ Sektörümüzün çözüm bekleyen sorunları var. Bunları gündeme getirmek ve çözüm yollarını aramak için aday olduk.” dedi. 

KARIŞIK

 

ETB’nin Kasım ayında yapılacak seçimlerinde Başkan adayı Abdurrezzak Cellat’ın listesinden 5. Gruptan Meclis üyeliği için aday olan Burhan Karakoç, neden aday olduğunu açıkladı. Karakoç, “Sivil  Toplum Kuruluşlarının en önemli işlevi, sektörün sorunlarını gündeme getirip, çözümü noktasında gayret göstermektir. Esnafımızı, üreticimizin sorunlarını çözmek ve onların dertleriyle dertlenmek için çıktığımız bu yolda elimizden gelen gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 

Bizler sorunların hepsini biliyoruz. Erzurum’da sektörde faaliyet gösteren esnafımızın en büyük sıkıntısı yeterli mezbahanenin  olmayışı. 750 bin nüfuslu Erzurum’da sağlıklı bir şekilde kesim yapan 2 adet mezbahanemiz var. Onlarda samimi gayret gösteriyorlar ancak doğal olarak kesimleri yetiştirmekte zorlanıyorlar. Yine kasaplarımızın sorunlarından biri de sucuk yapamama ve soslama işlemlerindeki kısıtlamalar. İş ehlinde olmalı ki kaliteli hizmet sunulabilsin, Kasap sucuk yapamayacaksa, soslama yapamayacaksa bu işin ne anlamı kalıyor?

Yine bizler Erzurum’da hayvancılığın daha da gelişmesi adına Hayvancılık İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasını istiyoruz. Türkiye’de mera varlığı noktasında önemli bir yere sahip olan Erzurum’un kalkınmasında lokomotif olacak sektörlerin başında Hayvancılık geliyor. Bu kapsamda projelerimizi hazırlıyoruz. Siyasi iradeye bu iş doğru bir biçimde anlatılırsa, kurulması halinde hem Erzurum’un kalkınmasında hem de ülke ekonomisine ciddi katma değer sağlayacak olan Hayvancılık İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi en ciddi projemiz olacak. Bizler ekip olarak sürekli sahada olmamız gerektiğinin farkındayız. Masa başında oturarak bu işlerin çözülemeyeceğini biliyoruz.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.