• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 04 Haziran 2020 13:55

İşte Erzurum'un kaderiyle oynayan o firmalar!

İşte Erzurum'un kaderiyle oynayan o firmalar!
ERKHABER, cevabı merak edilen "Kim bu firmalar" sorusunu aydınlığa kavuşturdu ve çalışmaları Kiska-Kom Holding ve Makimsan konsorsiyumunun üstlendiğini tespit etti. 
İşte Erzurum'un kaderiyle oynayan o firmalar!

 

KARIŞIK

ORKUN ÇİZMELİ / ÖZEL HABER

 

ERKHABER / ERZURUM - Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan ve Erzurum'a kışın 150 metreye kadar sisli havalarda bile uçakların iniş-kalkışını sağlayacak CAT-3 sisteminin zamanında bitirilememesi üzerine Vali Okay Memiş'in haklı isyanı gündeme bomba gibi düştü. Vali Memiş'in "Artık güvenimiz kalmadı" diyerek yetkillerine sert tekpi gösterdiği müteahhit firmanın kim olduğu ve neden korunduğu günlerdir tartışılıyor. ERKHABER, cevabı merak edilen "Kim bu firmalar" sorusunu aydınlığa kavuşturdu ve çalışmaları Kiska-Kom Holding ve Makimsan konsorsiyumunun üstlendiğini tespit etti. 

Her iki firmanın internet sitelerinde yeralan bilgilere göre uzun yıllardır Devlet Hava Meydanı İşletmeleri Genel Müdürlüğü (DHMİ) ile çalışıp ve çok sayıda havalimanında iş yapan Kiska-Kom ve Makimsan'ın Erzurum'da neden bu kadar "ciddiyetsiz" ve "umursamaz" bir çalışma ortaya koyduklarına anlam verilemiyor.  

TAŞERONU DEVRE DIŞI BIRAKTILAR

DHMİ tarafından ihale edilen işi kazanan ve CAT3 sisteminin yapımını "taşeron" firmaya emanet ettikten sonra işin takibini yapmayan ve dolayısıyla geçtiğimiz yıl Erzurum'a yapılması gereken çok sayıda uçuşun iptal edilmesine neden olan Kiska-Kom Holding ve Makimsan konsorsiyumu, bu sene işi zamanında bitirebilmek amacıyla taşeronu devreden çıkararak, bizzat kendileri işin başına geçti. 

Ancak geçtiğimiz günlerde  Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile birlikte havalimanında incelemelerde bulunan Erzurum Valisi Okay Memiş, çalışma temposunun ve iş makinası sayısının yetersizliğine isyan etmişti. Vali Memiş, şantiye alanında bulunan firma temsilcilerine sert tepki göstermiş ve "Bu firmaya güvenimiz kalmadı. Bu iş makinaları ve çalışma temposuyla işin yetişmeyeceği çok açık. Derhal Bakan Bey ve genel müdürlüğe konusu resmi yazıyla aksettireceğim. Bu işi bitmezse ben vali olarak bu ilde görev yapamam. Utançtan sokağa çıkamayız, böyle bir şeyi asla kabul edemeyiz" ifadelerini kullanmıştı. 

15 AĞUSTOS'TAN ÖNCE BİTMESİ ZOR

Vali Okay Memiş'in sert tepkisinin yaygın medyada yeralmasının ardından tüm dikkatler havalimanının pist yapımını üstlenen firmaya çevrildi. DHMİ ile uzun yıllardır iş yaptıkları tespit edilen Kiska-Kom Holding ve Makimsan konsorsiyumunun Erzurum işini neden "hafife" alıp, bitirememelerinin arkasındaki nedenler de sorgulanmaya başlandı. 

 

FİRMAYA NEDEN CEZA KESİLEMİYOR?

Öte yandan işi zamanında bitirememeleri nedeniyle geçtiğimiz kış Erzurum'a ve dolayısıyla çok sayıda seferleri iptal olduğu için uçak firmalarına da çok büyük bir zarar veren ve yaptıkları adeta "yanlarına kar" kalan Kiska-Kom Holding ve Makimsan'ın kim tarafından korunduğu da merak ediliyor. Erzurum'un ve uçak firmalarının trilyonluk zararına karşın, "ciddiyetsizlikleri" yüzünden oluşan bu tabloya neden olan firmaların neden "dokunulmaz" olduğu da tartışılan bir başka konu. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Serkan yildiz 07 Haziran 2020 23:42

    Vali beyi haksiz bulan yorum sahibi haberi doğru dürüst okumamış bile adamlar gecen yil bitirmeleri gereken isi bitirmemisler bu sene de salgın varmis eee napalim yani adamların keyfini mi bekleyecekler virüs varsa var hepimiz gerekli tedbirleri alıp çalışıyoruz

  • Hasan 06 Haziran 2020 05:06

    Erzurum valisinin dunyadaki salgindan haberi yok anlasilan.İnsanlarin sagligi hava alanindan daha onemli.Bu hirs ile Erzurum a zarar verirsiniz.Birakin Erzurum dogal guzellikleri ile yasasin.

  • Erdal Atar 05 Haziran 2020 18:27

    Sayın valimiz ben dışarı çıkamam diyor bitmezse öyle diyecek yere sayın valimiz yüklenici firmanın işini iptal edip yüklü bir para cezası verilerek yeniden bir ivedilikle ihaleye verilmesi daha iyi olur çünkü yüklenici firma valimizi bile takmıyor

  • Köksal Özdemir 04 Haziran 2020 16:26

    Yakın illerin yönetim ve vekilleri daha ağır basıyor Erzurum'un birşeyler sahibi olmasını istemiyorlar bizim vekiller biraz hafif kalıyor da ondan eteden beridir gariptir Erzurum öteden beri Fakir dir Erzurum öteden beri yetimdir Erzurum saf ve temiz kalpli insanları kandırmak kolaydır onlar için acaba bizim vekiller kim Allah'aşkına ne iş yaparlar ne ederler neden yuruklarını vurmazlar masaya neden kazanıpta ekmek yedikleri yeri savunmazlar neden bu halk onları Ankara'ya zengin olup yan gelip yatmak için mi yolladı yada taşkesenli imparatorluğu kurmak içinmi Erzurum'un tüm devlet daireleri taşkesenler daireleri olmuş neden bizi daha ne kadar uyutacaklar bakın günbe gün Erzurum eriyip akıyor birtane Erzurumlu kalmadı Erzurum'da her geçen gün göçtürki verdi veriyor yazık günah değil mi