• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 28 Ekim 2016 14:14

İşte Cumhuriyet Bayramı mesajları...

İşte Cumhuriyet Bayramı mesajları...
Belediye başkanları ve kamu kurumlarının müdürleri Cumhuriyet'imizin 93'üncü yılını kutladılar.

ERKHABER / GÜNCEL - Belediye başkanları ve kamu kurumlarının müdürleri Cumhuriyet'imizin 93'üncü yılını kutladılar.

KARIŞIK

 

Başkan Sekmen’den Cumhuriyet Bayramı mesajı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 
Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Aziz milletimizin tarihindeki en parlak kazanımların başında gelen Cumhuriyetimizin 93’üncü yılı hepimize kutlu olsun. Cumhuriyet; milletimizin ezelden ebede uzanan tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktasıdır. Milletimizin önünde yepyeni ufuklar açan dönüşüm hareketinin başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’da başlattığı ve Erzurum’da doruğa yükselen kurtuluş ve özgürlük mücadelesi, nihai hedefine Cumhuriyetin ilanıyla ulaşmıştır. Böylece, milletimizin ve devletimizin varlığı ebedileşmiştir. Milletimiz, Cumhuriyetle birlikte milli bir devletin, onurlu ve eşit haklara sahip vatandaşları haline gelmiş, Devletinin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Cumhuriyet; korumamız ve yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır. Milletimizin Cumhuriyet ile perçinlenen onurlu ve özgür yaşama tutkusu, zaman içinde kurumsallaşan demokrasiyle birlikte zirveye çıkmıştır. Bugün; demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde hepimiz, 2023 hedefiyle birlikte mutlu ve müreffeh yarınlara doğru ilerlemenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetle birlikte tarih sahnesindeki kutlu yürüyüşünü büyük adımlarla sürdüren milletimiz, zamanla Cumhuriyet ile demokrasiyi taçlandırarak, ‘Muasır medeniyetler’ hedefine daha fazla yakınlaşmıştır. Gerek 15 Temmuz’da gerekse de terörle mücadelede ay yıldızlı bayrağımız ve Vatanımız için canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Devletimizi kurup Cumhuriyetimizin ilanında emeği geçen herkesi rahmet ve minnetle anıyor; hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”


Bulutlar: “Cumhuriyetimizin 93. yılına ulaşmanın gururunu yaşıyoruz”

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir yazılı kutlama mesajı yayınladı. 
Başkan Bulutlar, Mesajın da şu ifadelere yer verdi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün en büyük eserim diye ifade ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93.Yılını kutluyor olmanın büyük coşkusunu ve onurunu yaşıyoruz” dedi. Başkan Bulutlar sözlerine şöyle devam etti; Kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle dönemin türlü imkânsızlıklara rağmen inançla, inatla verilen zorlu mücadelelerin ardından tanıştığımız Cumhuriyet ve onun değerleri; bizleri özgürlükler ile adalet ile demokrasi ile bütünleştiren bir köprü, çağdaş dünyaya açılan büyük bir kapı olmuştur. 93 yıldan buyana Cumhuriyetin sunduğu çağdaş ilkelerle yönetilen ülkemizde kazanımlarımızı korumak, bizi biz yapan ve sarsılmaz bağlarla bağlayan değerlerimizi korumak, kollamak, yaşatmak ve onun evrensel değerlerine sahip çıkmak bizlerden sonra ki nesillere bırakabileceğimiz en büyük mirastır. Laik, demokratik, çağdaş Türkiye’nin güvencesi olan Cumhuriyet’in oluşturduğu özgürlük ortamını her geçen gün daha fazla koruma ve onun evrensel değerlerine daha sıkı sarılma gerekliliğinin bilinciyle, tarihimizin dönüm noktası olan Cumhuriyetimizin 93. yaşına ulaşmasının gururunu, kıvancını tüm Türkiye ve hemşerilerim ile paylaşıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.


Başkan Orhan'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 
Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir ferdinin Cumhuriyet Bayramı'nı büyük coşku, gurur ve heyecanla kutladığını kaydeden Başkan Orhan, 93 yıl önce büyük özveri ve fedakarlıklarla kurulan Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmanın herkesin en önemli sorumluluğu olduğunu kaydetti.
"Milli birliğimizin, kardeşliğimizin ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünün teminatı Cumhuriyettir" diyen Başkan Orhan, mesajında şunları kaydetti: "Yoksulluk içindeki bir milletin, ümitsizlik iklimine karşılık olarak ortaya çıkan cumhuriyetimizi, korumak, yüceltmek ve gelecek nesillere aktarmak en önemli görevimizdir. İman gücüyle ve milletimizin azmiyle gerçekleştirilen kurtuluş mücadelesinin eseri olan cumhuriyetimiz gücünü milletimizin ortak iradesinden almaktadır. Tarihi boyunca nice badireler, zorluklar ve sıkıntılar yaşayan ülkemiz, ne yazık ki, şimdi de iç ve dış mihraklar tarafından desteklenen hain örgütlerin alçak girişimleriyle karşı karşıya kalmıştır. Şanlı tarihinin her bir sayfası zafer destanlarıyla dolu olan milletimiz, terör belasına olduğu gibi 15 Temmuz’da da bir grup hainin alçak girişimine karşı da birlik ve beraberlik içerisinde gerekli cevabı vermiştir. Ümit ediyorum ki, Türkiye'yi çok daha müreffeh ve çok daha aydınlık günler beklemektedir. Cumhuriyetin kuruluşunda Erzurum'un da önemli bir yere sahiptir. Milli sınırlar içinde vatanın bir bütün olduğu ve asla parçalanamayacağı nidalarının tüm dünyaya haykırıldığı Erzurum Kongresi'nde milli mücadele meşalesi tutuşturulmuş ve Cumhuriyetin temelleri atılmıştır. Bu nedenle Erzurum, Cumhuriyeti kuran şehir olarak anılmakta ve tarihe ismini altın harflerle yazdırmaktadır. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin 93. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan savunmasında ve demokrasi mücadelesinde canını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."


Başkan Kılıç'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, 29 Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 
Kılıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu söyleyerek, herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı en coşkulu şekilde kutlaması gerektiğini ifade etti. Cumhuriyet’in büyük bedeller ödenerek elde edildiğini hatırlatan Kılıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ise Türk milletine armağan edilmiş, Cumhuriyetin kurulması için düşmana karşı siperlerde yan yana mücadele etmiş olan Türkiye’nin Doğusundan Batısına kadar herkesin milli bayramı olduğunu ifade etti. Cumhuriyet Bayramı’nın bugünlerde daha da önem kazandığını belirten Kılıç, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, büyük bir coşku ve istekle kutlanması gereken bir bayramdır. Çünkü bu Bayram, özgürlüğümüzün, birlik ve beraberliğimizin en büyük simgesi ve teminatıdır. Cumhuriyet Bayramımızın anlamı, önemi ve coşkusunun gelecek nesillere de aktarılması için, hepimizin Cumhuriyet Bayramı’nı çok iyi şekilde kutlaması gerekir. Cumhuriyet Bayramı, milletimiz için her geçen gün daha büyük önem taşımaktadır. Onuncu Yıl Marşı’ndaki, “Türk'üz Cumhuriyet'in göğsümüz tunç siperi, Türk'e durmak yaraşmaz, Türk önde Türk ileri.” sözleri gibi Millet olarak hiç durmadan daima ileriye gitmemiz gerekir. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, kahraman silah arkadaşlarına, bu vatan için canlarını seve-seve feda eden şehitlerimize, gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyor, rahmetle anıyor ve tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.


ETÜ Rektörü Yaylalı'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı Cumhuriyetin 93.Kuruluş yıl dönümü için yayınladığı mesajında milli bilincin geleceğe en büyük mirası olan Cumhuriyet'in sağlam temeller üzerinde yükselmesinde gençlere önemli görevler düştüğünü belirtti. 
Rektör Yaylalı mesajında şu görüşlere yer verdi; "Şehitler ve gazilerimizin ülkeyi bağımsızlık aşkıyla miras bırakmak için gösterdikleri fedakarlık her türlü taktidir üzerindedir. Üzerinde yaşadığımız toprakları vatan kılmak bilinciyle verilen mücadelede gençlerimiz üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiştir. Bunun en güzel örneklerinden biri ülkenin içinde bulunduğu savaş ortamında Mekteb-i Sultani'de eğitime ara verilmemiş. Ama bazı öğrenciler, bu ortamda vatan için savaşmanın daha kutsal bir görev olacağını düşünerek gönüllü olarak askere yazılmışlardır. Mekteb-i Sultani öğrencilerinin tahsillerini bir kenara bırakıp, ülke müdafaası için cephelere koşmaları son derece takdire şayandır. Onların fedakarlıklarını, şahadetlerinin kutsiyetini yüreğimizde hissediyoruz. Bu bilinçle devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirmek zorundayız. Hedefimiz Gazi'nin gösterdiğinin de fazlası olmalı. Bu anlamda gençlerimizin üzerine düşeni eksiksiz bir biçimde yerine getireceğinden kuşkumuz yoktur. Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi "ilelebet payidar kalacak" olan Cumhuriyetin 93. Kuruluş yıl dönümünü kutluyor bütün milletimizin gönlünde ölümsüzleşen tüm kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz”


ASP İl Müdür Vekili Zil’den, Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlandı. 
Zil, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyet, bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin ifadesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır. Türk milleti Cumhuriyet rejimiyle kazandığı değerleri, toplumumuzun ve hayatımızın vazgeçilmez unsurları olarak kabul etmiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden barış ve huzur içerisinde kardeşçe yaşayarak aşmayı bilmiştir. Cumhuriyetimizin 93. yıldönümünü gururla kutluyoruz. Cumhuriyet, bu ülkede bizi biz yapan her türlü değerlerin hem bir karışımı, hem de sonucudur. Cumhuriyet egemenliğin, gelişmenin, ilerlemenin sembolüdür, kaynağı ise millettir. Bu anlamlı günde, imkansızlık ve çaresizlikleri yenerek, İstiklal Harbimizi kazanmamızı sağlayan milli ve manevi değerlerimize olan saygı ve bağlılığımızı daha da pekiştirme ihtiyacı, en önemli önceliklerimiz arasındadır. Kurtuluş Savaşı’nda gösterilen üstün gayret ve fedakârlıklar sonucunda kahramanlarımız tarafından bizlere armağan edilen Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Bu tarihi gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Harbi Kahramanlarımızın, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyor, milletimizin ve tüm hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum”

 

Eğitim Bir Sen'den Cumhuriyet Bayramı mesajı

(Fotoğraflı)

ERZURUM (İHA) - Eğitim Bir Sen Erzurum Şube Başkanı Mustafa Karataş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Başkan Mustafa Karataş yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Cumhurun iradesi ve kardeşlik iklimi daim olsun. 93 yıl önce, acıların, yokluk ve sıkıntıların yaşandığı bir dönemde, milletimiz, var olma mücadelesi vermiş; varlığına yönelen tehditlere karşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandırarak, tarihe unutulmaz bir destanla geçmiştir. Güçlü bir ruh ve iman yüceliğinde bütünleşen milletimiz, istiklal aşkı ve özgürlük ruhuyla hep birlikte, yani gerçek manada ‘millet’ olarak, yeryüzünün birleşmiş bütün zalimlerine karşı yeryüzünün bütün mazlumları adına sürdürdüğü mücadeleyi zaferle sonuçlandırmıştır. Hâl böyleyken, milli mücadele ruhu temelinde yükselmesi, gerçekliğini millet iradesinde bulması gereken Cumhuriyet, uzun yıllar boyunca dayattığı resmi ideolojisiyle kendi insanına yabancılaşmanın sıkıntılarını yaşa(t)mış; devlet mekanizması belli zümre ve sınıfların çıkarına hizmet eden bir aygıta dönüşmüştür. Ekonomik, demokratik, kültürel haklar ve nimetler, ülkenin ve milletin bütününe yayılamamıştır. Devlet ve milletin kucaklaşarak bütünleşemediği Türkiye’de, değerler çatışması hayatın her anını, alanını negatif etkilemiş, gerçek manada ne millet cumhuriyetini ne cumhuriyet milleti kazanabilmiştir. Varoluşumuz millet gerçekliğini esas almak zorundadır. Bütün çabalar milletimizi mutlu, başarılı kılmak içinse, yapılması gereken, bizi millet olarak var ve güçlü kılan değerlere dönmek, o değerleri canlı, yaşanır kılmaktır. Milleti tarihsel, kültürel bağlar, derinlikler var kılar. En temel varoluş referanslarımız olan insan ve medeniyet değerlerimiz, köklü iddialarımızın, yaşama gerekçemizin kaynağıdır. Onları devlet-millet kaynaşması içinde yaşanır kılarak güncellemek, güncelleyerek yaşanır kılmak, Türkiye’ye güç katacaktır. Esasen son dönemde bütün göstergeleri altüst edecek tarzda gelişen Türkiye, güç ve ilhamını devlet-millet kaynaşmasından almaktadır. Bir anlamda devlet milletine, millet devletine kavuşmuştur. Bugün de, Cumhuriyetin kuruluşuna giderken yaşanan sıkıntıların benzerlerini, içeriden terör, dışarıdan kanlı, kirli emperyalist tezgâhlar olmak üzere, varlığımızı ve bütünlüğümüzü hedef alan saldırılarla karşı karşıyayız. Uluslararası siyasetin gizli odalarında planlanan oyunun farkında olarak, millet olma şuurunu daha kararlı, daha kucaklayıcı, kuşatıcı ve her vatandaşımızı içine alan yüksek duygu ve inançla sürdürmeliyiz. Bu ideale, ancak inançları, tasaları, kıvançları, kederleri bir olan insanlar ulaşabilir. Millet, böyle bir birlikteliktir. Cumhuriyetin kurucu ruhu buydu. 15 Temmuz’da kanlı bir darbeyle ülkemizi işgal etmek isteyen ihanet odaklarına karşı yeni bir istiklal direnişi, milli mücadele yıllarındaki ruhun canlandırılmasıyla kazanılmıştır. Bu ruh özenle korunup yaşatılmalıdır. Çünkü şu anda içinden geçtiğimiz süreci, karşı karşıya bulunduğumuz tehlikeleri, yaşadığımız sorunları ancak böylesi bir ruhu, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu muhkemleştirerek aşabiliriz. Kökü insanımızın kültür, inanç ve irfan dünyasına dayanan Eğitim-Bir-Sen olarak, Cumhuriyeti, temel insan hak ve özgürlüklerine dayalı, demokratik bir anayasa ile güçlü kılmanın gereğine inanıyoruz. Milletimizin, Yeni Türkiye’nin barış ve kardeşlikle aydınlanmış ufkuna doğru hep birlikte durmak, yorulmak bilmeden el ele, gönül gönüle yürüyüşünü kutluyor; paralel, yatay, dikey bütün hainlerin temizlendiği, adaletin tam anlamıyla tesis edildiği, özgürlüklerin ve huzurun hâkim olduğu, birlik ve beraberliğin güçlendiği, kardeşlik ikliminin hâkim olduğu nice yıllar diliyoruz."

 

BB Erzurumspor Kulüp Başkanı Demirhan'dan Cumhuriyet Bayramı kutlaması

BB Erzurumspor Kulüp Başkanı Av. Ali Demirhan, ,Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. dönümünü kutlayarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda mavi-beyazlı camianın değerleri için azimle çalışmaya devam ettiklerini bildirdi. 
BB Erzurumspor camiasının Türk sporunda öncü olma misyonunu benimsediğini İfade eden Başkan Demirhan: "BB Erzurumspor Yönetim Kurulu adına, Cumhuriyetimizin ve camiamızın yüksek menfaatleri için tüm zorlukları aşmak ve başarıya ulaşmakla mükellefiz. BB Erzurumspor camiası olarak Cumhuriyetimizin 93. yılını coşkuyla ve gururla kutlarken, başta devletimizin kurucusu ulu önderimiz Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz vatanımız uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle bir kez daha anıyoruz." dedi.

 

AK Parti Erzurum İl Başkanı Yeşilyurt'tan, Cumhuriyet Bayramı mesajı

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Yeşilyurt, mesajında birlik ve beraberlik konularına vurgu yaparken ülkenin bölünmez bütünülüğünün milletçe kenetlenmek olduğunun altını çizdi.
Yeşilyurt kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyetimizin 93. yıldönümünü büyük gurur ve kıvanç ile kutluyoruz. Bu millete ve ülkeye zarar vermek isteyenler her zaman olmuştur ve olacaktır. En son yaşadığımız 15 temmuz darbe kalkışmasının da bu hainliklerden biri olduğunu ve kendi milletine zarar verenlerin ülkeyi ele geçirme isteğinde olduğunu gördük. Bu aziz millet Cumhuriyetini kazandığı gibi 93 yıl sonra yine birlik ve beraberlik içinde ülkesini korudu ve kendi iradesine sahip çıktı. Dik duruşu ile vatan hainlerinin karşısında duran ve ülkenin bölünmez bir bütün olduğu gösteren Erzurum halkının 93'üncü Cumhuriyet Bayramı'nı kutlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."