• ŞEpnolat üst

Imam hatiplilere hakeret, dinden çıkılması ve namaz kılmayanlar...

  • Büyükşehir-1

Tanımadığım, şarkılarını bilmediğim ve hiçbirini  dinlemdeğim şarkıcı bir kadının eleştiri sınırını aşarak imam hatiplilere hakeret içeren hadsizliği kabul edilemez ve kendisini kınıyorum. Herkes sözünün nerelere gideceğini  bilecek ve ona göre konuşacak.. Ancak kişiyi bağlayan bireysel bir sorumluluğun genelleştirilmesi bir kesimin toptan suçlanılmaya kalkışılması ve de zan altında bırakılarak siyasete malzeme yapılması etik değildir. Bu ülkede her Allah'ın günü Atatürk'e ve cumhuriyet değerlerine hakaretler gırla gidiyor. İmamın biri kalkıyor " Şarkı dinleyip keyif alanlar dinden çıkmış olurlar" diyebiliyor.  Hemen herkesin şarkı, türkü dinlediği, âşık deyişlerinden keyif aldığı ve ilahilerin sòz ve ezgilerinden mest olduğu güzel ülkemizde tüm müslümanlar, inananlar; şarkı ve türkülerdeki mecazı, cinası, imge ve simgeleri bilmeyen bu adama göre dinden çıkmış oluyorlar öyle mi? 

 

Sarayda ikinci Mahmut'tan itibaren Abdülhamit dahil çok sesli batı müziği dinleyen, kızlarına, oğullarına şan dersleri aldıran, piyano ve mandolin çaldıran, müzikal operalar izleyen birçok Osmanlı sultanları ve halifeleri de dinden çıkmış oluyorlar bu adama göre öyle mi? Eyvah ki, ey eyvah!

 

"Deve sidiģi şifadır" diyen bir ilahiyat profesörü ise" Namaz kılmayan müslümanlar öldürülebilir" fetvasını verebiliyor. Şarkıcı kadın gibi bu uçuk Hocaya da sormak istiyorum. Lâik bir devlette bu namaz kılmayan müslümanları, kim öldürecek? Kur'an'da namaz kılmayanlar öldürülür diye bir hüküm mü var?Diyanet istatistiklerinde düzenli beş vakit namaz kılanların oranı yanılmıyorsam yüzde yirmi civarında. Bu hocaya göre namaz kılmayan veya kılamayan yüzde sekseni oluşturan müslümanların ise öldürülmeleri caizdir öyle mi?

 

İmam hatiplilere hakarete anında haklı tepki veren Diyanet'e sormak istiyorum. Ayasofya'da bu devletin kurucusuna lânet okumak da ne oluyordu Hocam?  Herkesi dinden çıkaran bu hadsız imam efendiye ve namaz kılmayanlar öldürülebilir diyen bu ilahiyat hocasına da bir sözünúz bir çıkışınız olmayacak mı? Hakaret saikiyle tutuklanan şarkıcı kadının yanında suç işleyen bu şahıslara da adlı ve yasal bir ışlem olmayacak mı? Sizden bizden gibi farklı tasnifelere gidilmeden hakaret hakarettir denilerek hep birlikte ortak bir tepki verilmesi halinde ancak adil olunabilinir ve ancak eşit uygulamalarla toplumsal birliğimize ve sosyal barışımıza hizmet edilebilir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erhan Günüç 26 Ağustos 2022 14:33

    Ya hocam, anlaşılan senin bu konularda fazla bir bir bilgin yok. Baltanı taşa fazlaca vurarak köreltmişsin. Eğitim ile ilgili konularda çözüm üret, insanların ufkunu aç, uzmanlığın alanında çaba göster. Bu alandaki tecrübelerin çok kıymetli, yazıların, görüşlerin elbetteki eğitim konularına ışık tutacaktır. Saygılarımla.

  • Taha Tuğlular 26 Ağustos 2022 11:29

    Bugünün müslümanları diyaneti kale almıyorlar. 16 milyar bütçeyle saltanat sürüyorlar. Deistlerin oranı,2002 de yüzde iki idi, şimdi yüzde 33 e çıkmış, diyanet hala boş işlerle uğraşıyor. Deizme ülke genelinde büyük bi kayış var, bunlar daha uykudalar. Diyanet görevini yapmıyor. Bunlar sanıyorlar ki namaz kıldırmakla her şey tamam. Ülkede 100 bin cami, 150 bin din görevlisi var ama ülke güllük, gülistanlık değil. Sahaya inmeliler. Peygamberimizin ömrü sahada dini tebliğ ederek geçti. Bunlar ne yapıyorlar...?