• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 03 Kasım 2023 18:42

İbrahim Erkal'e büyük saygısızlık... Ailesi isyan etti...

İbrahim Erkal'e büyük saygısızlık... Ailesi isyan etti...
Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Baki Karaca'nın DHA'na yaptığı açıklamaların "İbrahim Erkal'ın uzun yıllar kullandığı Oltu taşından yapılmış sazı 400 bin TL'ye satıyoruz" şeklinde haberleştirilmesi, merhum sanatçının ailesini kızdırdı.

ERKHABER / ERZURUM - Antalya Ticaret Borsası’nın bu yıl 12'ncisini ‘Sizin Oraların Nesi Meşhur?’ sloganıyla düzenlediği YÖREX'de 2017 yılında vefat eden Erzurumlu sanatçı İbrahim Erkal'a büyük bir saygısızlık yapıldı.

KARIŞIK

 

Fuarda stand açan Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Baki Karaca'nın Demirören Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamaların "İbrahim Erkal'ın uzun yıllar kullandığı Oltu taşından yapılmış sazı 400 bin TL'ye satıyoruz" şeklinde haberleştirilmesi, merhum sanatçının ailesinin sert tepkisine neden oldu.

 

Erkal'ın eşi Filiz Akgün Erkal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, eşinin böyle bir sazının olmadığını belirterek, "İbrahim Erkal'ın adını kullanarak ticaret yapmaya çalışanlar hakkında yasal işlemleri başlatacağız" dedi. 

 

Antalya'da düzenlenen YÖREX fuarı ulusal basının da ilgisini çekti. Fuarda stant açan Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Baki Karaca'nın konuştuğu DHA'nın medyaya servis ettiği ve çok sayıda haber sitesinde manşetlere taşınılan bir haber, ortalığı karıştırdı. "İbrahim Erkal’ın Oltu Taşı Bağlamasına, Fiyatı Nedeniyle Alıcı Çıkmadı" başlığıyla duyurduğu ve çok sayıda haber sitesinde yayınlanan haberde, Uzun yıllar İbrahim Erkal’ın kullandığı bağlamaya ilgi yoğun oldu. Oltu taşından yapılan bağlamaya, 400 bin liralık fiyatı nedeniyle henüz alıcı çıkmadı …" ifadeleri kullanıldı. 

 

"Bağlamayı 2017’de yaşamını yitiren Erzurumlu sanatçı İbrahim Erkal, uzun yıllar kullandı. Erkal’ın vefatının ardından 6 yıldır korunan ve ilk kez YÖREX için getirilen bağlama, satışa sunuldu" iddiasında bulunulan haberde, Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Baki Karaca'nın "Bağlamaya ilgi yoğun. Herkes gelip görmek, incelemek istiyor. Bağlamanın fiyatı 400 bin lira. İlgi yoğun ancak fiyatı duyan bakıp gidiyor” dediği de belirtildi. 

 

İBRAHİM ERKAL'IN EŞİNDEN SERT TEPKİ

Haberlerin medyada yer bulmasının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan merhum sanatçının eşi Filiz Akgün Erkal, eşinin böyle bir sazının olmadığını duyurdu. Erkal, "Bazı haber sayfalarında çıkan ve sevgili eşimin uzun yıllar kullandığı, Oltu taşından yapıldığı iddia edilen 400 bin TL civarında bir meblaya satışa çıkardığı haberleri doğruyu yansıtmamaktadır. Bizim bilgimiz dışında bu şekilde basın mensuplarına 'İbrahim Erkal'in uzun süre kullandığı bağlama satılıyor' diye lanse eden ve bu şekilde bizleri yok saymaya çalışan kişi ya da kişileri en sert şekilde kınıyoruz. Şu unutulmamalıdır ki, biz Erkal Ailesi olarak ebedi hayata göç eden kıymetli eşimin hiçbir hatırasını maddi anlamda satmayacak ve bu ve bunun gibi yalan yanlış haber yapıp, İbrahim Erkaladını kullananların da karşısında duracak kadar onurlu insanlar olduğumuzu üzerine basa basa birkez daha belirtiyoruz. İcap üzeri böyle bir açıklamaya maruz bırakıldığımız için siz İbrahim Erkal sevenlerinin affına sığınıyor ve bu şekilde ticaret yapmaya çalışanlarla da hukuk önünde haklarımızı savunacağımızı bildirmek istiyorum" dedi. 

 

BAKİ KARACA: İBRAHİM ERKAL'A AİTTİR DİYE BİRŞEY SÖYLEMEDİM

Öte yandan tepkilere neden olan haberde kaynak olarak gösterilen Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Baki Karaca, Ajans Doğu'dan gazeteci Orhan Bakırcı'ya konuştu. Ajans Doğu'da yeralan açıklamada, Baki Karaca kendisini şu sözlerle savundu:

Söz konusu fuar, Antalya Ticaret Borsası tarafından her yıl düzenli olarak yöresel yrünleri tanıtma amacıyla yapılmaktadır. Biz de Erzurum ve Oltu’nun tanıtımı için bu tür faaliyetlere iştirak etmeye özen gösteriyoruz. Bu yıl da katıldığımız ve 12’ncisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’nda Oltulu bir ustamızın iki yıl emek vererek yaptığı bu muazzam sanat eserini tanıttık. Söz konusu bağlama ‘İbrahim Erkal’a aittir’ gibi bir kelime kullanmamız söz konusu değil. Birçok yerel ve ulusal sanatçının bu bağlamayı çaldığını ve bunlardan birinin de merhum İbrahim Erkal olduğunu belirttim. Açıklamam gerek ailesine ve gerek basın mensuplarına yanlış bir şekilde aktarılmıştır. Merhum İbrahim Erkal, her Erzurum'lunun olduğu gibi benim de göz bebeğim ve hayattayken birçok anımın olduğu değerli bir dostumdur. Tekrar tekrar belirtmek isterim ki bu bağlama İbrahim Erkal’a aittir diye bir cümlem olmamıştır. Ailesine, basın mensuplarına ve kamuoyuna duyurulur.” 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.