• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 12 Ocak 2023 12:05

HDP, 6’lı masaya rota çiziyor

HDP, 6’lı masaya rota çiziyor
Milletvekili Aydemir, Anayasa Mahkemesinin (AYM), HDP'nin Hazine yardımı hesabına tedbiren bloke konulması kararına CHP'nin itiraz etmesini de eleştirdi.

ERKHABER / ERZURUM - Milletvekili Aydemir, Anayasa Mahkemesinin (AYM), HDP'nin Hazine yardımı hesabına tedbiren bloke konulması kararına CHP'nin itiraz etmesini de eleştirdi. Aydemir, "HDP Grup Başkanvekilinden, 'Eğer buna CHP'den bir itiraz gelmezse, biz de CHP ile ilişkilerimizi ayrı zemine taşırız' gibi bir ifade çıktı. Sırf HDP'yi kızdırmamak için hemen 'biz buna karşıyız' diye açıklama yaptılar. HDP bunlara rotayı çiziyor." ifadelerini kullandı.

KARIŞIK

 

6’lı Masanın Hali
Milletvekili Aydemir, altılı masada İYİ Parti ile DEVA ve Gelecek Partileri arasında kavga yaşandığını, altılı masanın "karman çorman" bir hal içerisinde olduğunu söyledi. İYİ Parti sözcüsünün Ahmet Davutoğlu'nu yalancılıkla suçladığını aktaran Milletvekili Aydemir, "Yine İYİ Partililer 'HDP ile müzakere edilemez. Anayasa'nın ilk dört maddesini tartışma konusu yapamazsınız' diyor. Kaosa kargaşaya bakar mısınız? Bunlar bu ülkeyi akılları sıra ortak bir şekilde yönetecekler." dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.