ERKHABER / ERZURUM - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından Doğu Anadolu Bölgesi illerini kapsayan Ortaöğretim Teşkilatları Arası Bilgi Yarışması’nın finali Erzurum’da gerçekleştirildi.
Büyük heyecana sahne olan finalde Erzurum birinci, Iğdır ikinci, Malatya üçüncü oldu.
DOĞU ANADOLU’NUN GENÇLERİ ERZURUM’DA BULUŞTU
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından düzenlenen Ortaöğretim Teşkilatları Arası Bilgi Yarışması’nın Doğu Anadolu Bölgesi finali Erzurum’da yapıldı.
Bölge illerinden gelen ortaöğretim öğrencilerinin katıldığı yarışmada gençler, bilgi ve birikimlerini ortaya koyarken kıyasıya bir rekabet yaşandı. Yarışma boyunca öğrencilerin heyecanı dikkat çekerken, organizasyon aynı zamanda farklı illerdeki teşkilat mensuplarını bir araya getirdi.
Final etabının sonunda Erzurum birinci, Iğdır ikinci, Malatya ise üçüncü oldu.

ZİRVE ERZURUM’UN
Finalde başarılı bir performans sergileyen Erzurum ekibi, yarışmayı ilk sırada tamamlayarak şampiyonluğa ulaştı. Iğdır ikinci, Malatya ise üçüncü olarak dereceye girdi.
Dereceye giren ekipler tebrik edilirken, yarışmaya katılan tüm gençlerin gösterdiği gayret ve mücadele de takdir edildi.

MEVLÜT ÖZCAN: GENÇLERİMİZİN BAŞARISI BİZİM İÇİN GURUR KAYNAĞI
Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanı Mevlüt Özcan, final programının Erzurum’da gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Özcan, yarışmaya katılan gençlerin bilgi, kültür ve eğitim alanlarında kendilerini geliştirmelerinin önemine dikkat çekerken, organizasyonda emeği bulunan teşkilat mensuplarına teşekkür etti. Erzurum’un ev sahipliği yaptığı programın gençlerin kaynaşması ve teşkilatlar arasındaki birlikteliğin güçlenmesi açısından da önemli olduğunu ifade etti.
Özcan, yarışmada dereceye giren Erzurum, Iğdır ve Malatya ekiplerini tebrik ederken, yarışmaya katılan tüm öğrencileri gösterdikleri gayretten dolayı kutladı.

NEBİOĞLU’NDAN GENÇLERE TEBRİK
Programa Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Nebioğlu da katıldı.
Nebioğlu, yarışmaya katılan gençleri tebrik ederek organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği bulunan tüm teşkilatlara teşekkür etti. Gençlerin bilgi ve kültür alanındaki gelişimlerine katkı sağlayan bu tür organizasyonların önemine dikkat çekildi.
GENEL BAŞKAN: GENÇLERİMİZİN GELİŞİMİNİ ÖNEMSİYORUZ
Ülkü Ocakları Genel Başkanı da yarışmanın ardından yaptığı değerlendirmede, ortaöğretim çağındaki gençlerin bilgi ve kültür birikimlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların önemine dikkat çekti.
Yarışmaya katılan tüm illeri tebrik eden Genel Başkan, organizasyonda emeği geçen teşkilat mensuplarına teşekkürlerini iletti. Gençlerin eğitim, kültür ve sosyal alanlarda kendilerini geliştirmelerine yönelik faaliyetlerin devam edeceği mesajı verildi.

BİLGİ YARIŞMASI, BİRLİK VE BERABERLİĞE VESİLE OLDU
Doğu Anadolu Bölgesi finali, yalnızca bir bilgi yarışması olarak değil, bölgedeki gençlerin bir araya geldiği bir buluşma olarak da dikkat çekti.
Farklı illerden Erzurum’a gelen öğrenciler hem bilgilerini yarıştırdı hem de birbirleriyle tanışma ve kaynaşma fırsatı buldu. Program, ödül töreninin ardından dereceye giren ekiplerin tebrik edilmesiyle sona erdi.
Yarışmanın finalinde Erzurum birinci, Iğdır ikinci, Malatya üçüncü olurken, organizasyona katılan tüm gençler ve emeği geçen teşkilatlar teşekkür ve tebriklerle uğurlandı.















