• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 25 Nisan 2021 16:06

Gözütok: Amerika Soykırım arıyorsa aynaya baksın

Gözütok: Amerika Soykırım arıyorsa aynaya baksın
ABD Başkanı Joe Biden’in ‘soykırım’ ifadesine sert tepki gösteren, TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı İbrahim Gözütok, “Bizim ne dinimizde ne kültürümüzde ‘soykırım’ yapmak yoktur. Amerika Soykırım arıyorsa aynaya baksın.” dedi.

ERKHABER / ERZURUM - ABD Başkanı Joe Biden’in ‘soykırım’ ifadesine sert tepki gösteren, TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı İbrahim Gözütok, “ Soykırım bir milleti sistemli bir biçimde yok etmektir. Türk milleti İslam dini ile ahlaklanmış bir millettir. Bizim ne dinimizde ne kültürümüzde ‘soykırım’ yapmak yoktur. Amerika Soykırım arıyorsa aynaya baksın.” dedi. 

KARIŞIK


Gözütok, Amerika tarihinin soykırımlarla, katliamlarla dolu olduğuna dikkat çekerek, “ Biz bırakın Soykırım yapmayı, Ermeni mezalimi ile karşı karşıya kalmış bir milletiz. Ermeni Hınçak ve Taşnak çetelerinin sadece Erzurum’da yaşattıklarına bakmak, bölge insanının nasıl bir zulümle karşı karşıya kaldığının açık bir göstergesidir. Amerika Bir ‘soykırım’ arıyorsa aynaya baksın. Bu gün bile Amerika’da zencilere karşı yapılanları görüyor izliyoruz. Geçmişte, Kızılderililere, Vietnam’da 4 milyon, Kore’de 3 milyon, Kamboçya ve Laos’ta 1 milyon, Afganistan’da 1,5 milyon, Irak’ta 1 milyon, Hiroşima’da ve Nagazaki’de 350 bin insanı katleden, ayrıca 15 milyon Kızılderili’yi sistemli bir biçimde yok eden ABD ‘Soykırım’ kelimesini kullanamaz. Hadi oradan” dedi….

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.