• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 16 Mart 2023 10:21

Fuat Demir, AK Parti'den aday adayı oldu...

Fuat Demir, AK Parti'den aday adayı oldu...
Erzurum MÜSİAD'ın önceki dönem başkanı Fuat Demir, AK Parti'den milletvekili adaylığı için müracaatını yaptı.

ERKHABER / ERZURUM - MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı olduğu dönemde, ortaklık kültürünün gelişmesi adına önemli adımlar atan ve şehre, ciddi yatırımlar kazandıran Fuat Demir, AK Parti'den milletvekilliği için başvuru yaptı. 

KARIŞIK

Demir, aday ayalığı başvurusu sonrası yaptığı açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde atılan 2023 temelleri üzerinden, ülkemizi ve bölgemizi aynı heyecanla daha yüksek bir seviyeye taşımak,  isteklerini, önerilerini, sorunlarını dile getirmek ve çözüm olmak adına Ak Partiden milletvekilliği aday adaylığımı ilan ediyorum.. Seçim sürecinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Ülkenin kaybedecek zamanı olmadığına dikkat çeken Demir, "Ne diyor Cumhurbaşkanımız 'Türkiye için hemen şimdi' bizler de diyoruz ki Erzurum'un kaybedecek zamanı yok, Erzurum için hemen şimdi diyerek adaylık başvurumuzu yaptık. Türkiyenin ikinci yüzyılında Erzurum'un vizyonunu ortaya koymak adına bu göreve talip olduk." dedi. 

 

FUAT DEMİR KİMDİR? 

11.04.1973 tarihinde Erzurum ili Oltu ilçesi Özderemahallesinde doğdu. İlköğretimini aynı köyde tamamladı. Ortaokulu Oltu İmam Hatip Lisesinde tamamladı.Lise öğrenimini ise Erzurum İmam Hatip Lisesinde yatılı olarak bitirdi. Daha sonra yüksek öğretimini Eskişehir açık öğretim ilahiyat bölümünü tamamlayarak 1992 yılında İmam Hatip olarak atandı. Daha sonra imamlıktan ayrılarak özel bir şirkette yönetici olarak çalışmaya başladı. Bu esnada bazı sivil ve siyasi toplum kuruluşlarında görev aldı. 2002 yılında ticari faaliyetler ve bazı girişimlerde bulunmak üzere yurt dışına çıktı.

Burada çeşitli Türk derneklerinde çalışmalar yaptı. 2004 yılında tekrar ilçemize dönüş yaparak kendi şirketlerini kurdu. 2007 yılında Oltu Ak Parti İlçe Başkanlığına 3.olağan genel kongre ile seçildi. 7 yıl başarılı bir şekilde partiye ve ilçeye hizmet ettikten sonra  2014 tarihinde 5. Olağan kongre ile görevini devretti. Bu tarihten sonra da gerek ilçe teşkilatında gerekse il teşkilatında çalışmalara katıldın. 2014 yılında Erzurum MÜSİAD şubesinin yönetim kuruluna seçildi 2018 yılında MÜSİAD Erzurum şube başkanı seçildi. 

 

Halen aktif  bir şekilde Dış ilişkiler ve Eğitimden sorumlu başkan olarak Erzurum iline hizmet etmekte. Hem Erzurum ETSO üyesi hem de Oltu sanayi ve ticaret odası üyesi, yine Oltu OSB'sinde MÜSİAD olarak öncülük etti. Burada kendi imkanlarıyla kurmuş olduğu fabrikalarda 1500 kişiye iş ve imkan sağlamdı. Kurduğu şirketler ile Oltu'da Sigortacılık ve İnşaat alanlarında faaliyet göstermeye başladı. Kısa zaman içerisinde şirketlerini bölgenin en başarılı yatırım kuruluşları haline getirdi ve  3 yıl üst üste bölgede vergi rekortmeni oldu. Şirketlerinde halen 400'e yakın personel istihdam ediliyor

 

Oltu'da bugüne kadar 2 bin 750 konut, iş yeri ve yaşam alanı yaptı. Bu ilçenin gelişmesinde ve hem mimari hem de estetik açıdan iyi bir modern şehir görüntüsü kazanmasında etkili oldu. Tüm yatırımlarını doğup büyüdüğü Oltu ilçesine yaptı. Son projesi olan Yaşam Park Avm ile yaklaşık 170 gence iş olanağı sağladı.

 

Ayrıca taahhüt işi olarak bir çok il ilçe ve köy merkezlerinde sulama, alt yapı, restorasyon ve onarım, üst yapı, peyzaj işleri yaptı ve başarılı şekilde teslim ettim. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı şehir planlaması ve imar yönetmeliği ile alakalı bir çok seminere ve konferansa katıldı. Ülkemizdeki ekonomik bazı sıkıntılara rağmen MÜSİAD’ın bir şiarı olarak şahsın her zaman kazanması değil ülkenin kazanması anlayışı ile yatırımlarına devam etti. Halen tüm şirketlerin yönetim kurulu başkanlığını yapmakta. Evli ve üç çocuk babası.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ejder Tepesi 18 Mart 2023 13:09

    Sayın Aday, Etin merkezi Erzurum'da kuşbaşı 240 ₺, kıyma 215 ₺ , yumurtanın kolisi 90 - 95 TL, çiğ kadayıf 40 ₺ olmuş. 30 ₺ 'den aşağı sebze meyve yok. Yarın sözüm ona ramazan pidesi 8-10 ₺ olacak. Peynir 150 ₺, yağ 180 ₺, süt 15 ₺, zeytin 70 ₺ olmuş. Piyasa buram buram yanıyor, vatandaş peri perişan durumda, herşey ateş fiyatı, enflasyon yüzde 140, 2000 yılında enflasyon yüzde 36 idi siz halen hikaye anlatıyorsunuz. Ülkenin dış borcu, 2002'de 123 milyar dolar idi, 547 milyar dolar olmuş , merkez bankasında artı 34 milyar dolar vardı, şimdi eksi 58 milyar dolar var. 2002'de Türkiye 173 ülke arasında ekonomik olarak 16. sırada idi, şimdi 22. sıraya düştü. Cari açık 115 milyar dolar, dış ticaret açığı 225 milyar ₺ , 84 milyon insanın yüzde otuzu açlık, 40 milyonu yoksulluk sınırında yaşıyor. Milli gelirin yüzde ellisini yüzde 20 kesim , yüzde ellisini de yüzde 80 kesim alıyor. Çünkü gelir dağılımında Türkiye en adaletsiz gelir dağılımında, Arjantin ve Hindistan'dan sonra, 3. sırada. Ülke bitmiş. Enkazın altında kaldınız. 15 Mayıs sabahı bu aziz millet bunun gereğini yapacak. Bu liste çok çok uzun. Biz kısa kestik. Görüşmek üzere. Selamlar. Hoşça kal.