• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 30 Kasım 2021 01:07

Fırtına Erzurum'a geliyor... Gözler Vali Memiş'te...

Fırtına Erzurum'a geliyor... Gözler Vali Memiş'te...
Marmara Bölgesi'nde hayatı durma noktasına getiren fırtına nedeniyle 9 ilde eğitime ara verildi. Meteoroloji, bu gece yarısından itibaren Erzurum içinde kuvvetli fırtına uyarısı yaptı.

ERKHABER / ERZURUM - Marmara Bölgesi'nde hayatı durma noktasına getiren fırtına sebebiyle 9 ilde eğitime ara verildi. Meteoroloji, bu gece yarısından itibaren Erzurum içinde kuvvetli fırtına uyarısı yaptı. Erzurum Valiliği'nin de 60-90 kilometre hızla eseceği tahmin edilen fırtına için tatil kararı alıp almayacağı merak konusu oldu. Gözler Erzurum Valisi Okay Memiş'e çevrildi. 

KARIŞIK

 

METEOROLOJİ: YER YER 100 KİLOMETREYİ BULACAK

 

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan uyarıda, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Bayburt ve Ağrı'da rüzgar ve fırtınanın saatteki hızının 60 ila 90 kilometreyi, yüksek kesimlerde ise yer yer 100 kilometreyi bulacağı kaydedildi. Bölgede kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca kaynaklı gazdan zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. Rüzgar hızı sınıflandırmasına göre, rüzgarın saatteki hızı 39 ila 61 kilometreyi buluyorsa kuvvetli rüzgar, 62 ila 74 kilometreye fırtına, 75 ila 88 kilometreye kuvvetli fırtına, 89 ila 102 kilometreye ulaşıyorsa tam fırtına şeklinde tabir edildiği aktarıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.