• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 15 Temmuz 2016 17:47

ETSO’da, ''İmalat-Sanayi sektörü istişare toplantısı''

ETSO’da, ''İmalat-Sanayi sektörü istişare toplantısı''
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından başlatılan, “Erzurum İl Profili ve Yakın Projeksiyonu” çalışmasıyla ilgili toplantılar kapsamında, ildeki sanayici ve imalatçı firmaların sorunlarının görüşüldüğü, “İmalat-Sanayi Sektörü İstişare Toplantıs

ERKHABER / GÜNCEL - ETSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Erzurum’da sanayi ve imalat sektöründe faaliyet gösteren firmaları temsilen 70 kişi katıldı. ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal toplantıda yaptığı konuşmada, mayıs ayında, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Erzurum milletvekillerinin katılımıyla Ankara’da düzenlenen toplantıda, “Erzurum İl Profili ve Yakın Projeksiyonu” adlı bir çalışma yapılması kararı aldığını belirterek, 1 Haziran tarihinden itibaren belirlenen 6 konu başlığında çalışmalara başladıklarını söyledi.
Bugüne kadar, akademisyenler, kamu-STK çalışanları ve sizler gibi diğer sektör temsilcilerinin katılımıyla yaklaşık 20 saat süren 5 toplantı gerçekleştirilerek, Erzurum il profili ve yakın projeksiyonunu belirlemeye ve Erzurum’un kalkınmasını hızlandıracak projelerin hayata geçirilmesi için gündem oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Akal şunları söyledi;
“Erzurum için öncelikli meselelerin gündeme getirilmesi ve ivedilikle çözülebilmesi için bir sivil toplum kuruluşu olarak ETSO ve ETB bu çalışmayı birlikte değerlendirecek ve siyasilerimiz için, her kesimden temsilcilerinin görüşlerinin alındığı bir başvuru metni niteliği taşıyacaktır. Çalışmamız boyunca toplantılarımızda görüş öneri formu dağıtılarak katılımcılarımızın yazılı görüşleri alınmakta, ardından isteyen katılımcılar sözlü olarak sorun ve önerilerini, görüş ve eleştirilerini paylaşmaktadır. Bu sebeple; yazılı veya sözlü dile getirilen görüşleriniz yukarıda bahsettiğim 6 konu başlığı içerisinde derlenerek belirginleştirilecek siyasilerimizin takdirine sunulacaktır. ‘Erzurum İl Profili ve Yakın Projeksiyonu’ isimli bu çalışma sonunda bir yol haritası ve tavsiye metni olacağı için siyasilerimizden kısa, orta ve uzun vadede sorunların çözümünü yakından takip etmesini umuyor ve bekliyoruz.”
Erzurum’da, “Burada üretim olmaz” diye olumsuz bir algı olduğunu ifade eden Akal konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün burada farklı konular da imalatçılarımız olarak sizlerin birlikte oluşu da bu algının ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor. Demek ki üretim olmaz değil oluyor ancak üreticilerimizin içinde bulunduğu şartları iyileştirmeli, sayılarını artırmak zorundayız. Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de bu olumsuz algının artık gündemimizi meşgul etmemesini arzu ediyoruz. İmalatçılarımızın yanında olduğumuzu kalkınma hamlesinin üreten bir şehir olarak başarabileceğimiz inancını yineliyoruz. Bugün sizlerden özellikle üretim sürecinde karşılaştığınız sorunları, yatırımların önünü açacak teşvik önerilerinizi ve Erzurum için önemli gördüğünüz hususları, İmalat sanayi sektörünün çeşitliliğini de düşünerek bizimle paylaşmanızı istirham ediyoruz.”
İstişare toplantısının, Erzurum’daki sanayi ve imalat sektörünün önünü açacak yeni fırsatlara vesile olmasını dileyen Akal, “Engellerin bir bir aşılmasıyla iş aleminde birlikte mücadele, azim ve kararlılıkla üretmeye, ülkemize katma değer oluşturmaya, insanımızı istihdam etmeye, iş ve aş imkanı sunmaya devam edeceğimizi vurgulamak istiyoruz” diye konuştu.
ETSO Başkan Vekili Hasan Akal’ın konuşmasının ardından, toplantıya katılan firma yetkilileri de, yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, özellikle vergi ve sigorta teşvikleri başta olmak üzere, Erzurum’daki sanayici ve imalatçıların sorunlarını çözecek, KOBİ’lere rekabet gücü kazandıracak ve başka bölgelerdeki rakiplerine göre farklı avantajlar sağlayacak teşvikler getirilmesi yönünde görüşlerini ifade ettiler.

KARIŞIK