• Büyükşehir-1
GÜNCEL Düzenleme Tarihi : 06 Ocak 2021 13:22 Haber Girişi : 06 Ocak 2021 13:24

ETB sitesi güncellendi ancak...

ETB sitesi güncellendi ancak...
Erzurum Ticaret Borsası’nın aylardır güncellenmeyen internet sitesinin yüzüne “yerel basın” sayesinde renk geldi.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Ticaret Borsası’nın aylardır güncellenmeyen internet sitesinin yüzüne “yerel basın” sayesinde renk geldi. Borsa’nın öncülük ettiği “Yerel Candır” kampanyasına dahi bir tek satır yer verilmemiş olan internet sitesi, yerel basının uyarısıyla tepeden tırnağa güncellendi. Aylar öncesine ait haber bültenlerinin bir anda birbiri ardına sıralandığı www.erzurumtb.org adresli internet sitesinde, Erzurum Ticaret Borsası’nın öncülüğünü yaptığı “Yerel Candır” kampanyası ise sadece birkaç satırlık yazıyla geçiştirildi.

KARIŞIK

Yerel basında geniş yer bulan haberlerin ardından Erzurum Ticaret Borsası’nın internet sitesinde 2019 yılına ait klibin yerine yeni görüntüler eklenirken, kafalardaki bir başka soru işareti ise, Borsa’ya ait aylık mizan raporlarının neden görüntülenemediği oldu. Ticaret Borsası’nın aylık gelir-gider hesaplarını barındıran mizan raporlarının en sonuncusunun Ağustos 2020 tarihli olduğu görülürken, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ait raporlar internet sitesinde yer almadığı gibi, mevcut raporları görüntülemek isteyen ziyaretçiler ise “boş sayfa” sürpriziyle karşılaştı.

 

HINISLIOĞLU DÖNEMİ ÇOK ŞEFFAFTI…

Hakkı Hınıslıoğlu döneminde Erzurum Ticaret Borsası’na ait aylık mizan raporları internet sitesi üzerinden izlenebiliyor, dileyen herkes Borsa’nın gelir-gider hesaplarına ulaşabiliyordu. Hınıslıoğlu’nun görev yaptığı dönemlerde şeffaf bir yönetim anlayışının sergilendiği Erzurum Ticaret Borsası’nda, Hakan Oral’la birlikte adeta ‘kapalı kutu’ dönemi başladı. Borsa’nın internet sitesini ziyaret eden kullanıcılar, “Borsa’nın web sitesine giriyoruz, Bilgi Bankası sekmesini tıklıyor ve mizanlar bölümüne geliyoruz. Bu kısımda yıllık ve aylık mizan tabloları var. Açmaya çalışıyoruz fakat karşımıza bomboş bir sayfa çıkıyor. Yani dosyalardaki bilgilere ulaşamıyoruz. Bu sorun teknik bir sorun mudur yoksa mizan raporları özellikle mi görüntülenmiyor, orasını bilmiyoruz. Ama görünen haliyle ortada şeffaflığa ters düşen bir durum var” dediler.

 

İşte görüntülenemeyen o raporlar

https://www.erzurumtb.org.tr/mizanlar

 

 

BORSA’NIN MALİ HACMİ GENİŞLEDİ Mİ?

Öte yandan Erzurum Ticaret Borsası’nı 3,5 milyon lirası nakit para olmak üzere toplam 17 milyon liralık varlığıyla devralan Hakan Oral’ın bugüne kadar geçen yaklaşık 3 yıl içerisinde Borsa’nın mali hacmini büyütüp büyütmediği ise, kamuoyunun merak ettiği bir diğer konu oldu.

Hakan Oral’la birlikte Erzurum Ticaret Borsası’nın hangi atılımları yaptığını öğrenmek istediklerini dile getiren üye esnaf ve işletmeler, “Hakkı Hınıslıoğlu Başkan’ın devrettiği Borsa’nın 17 milyon liralık mali varlığı geçen bu süre zarfında arttı mı, eksildi mi? Hakan Oral döneminde Borsa’ya ne kazandırıldı ve yüzde kaçlık büyüme sağlandı? Hakan Oral, şeffaf yönetim bunları da açıklarsa çok memnun oluruz” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.