• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 07 Haziran 2021 11:34

Erzurumspor Sevdalıları'ndan birlik, beraberlik çağrısı

Erzurumspor Sevdalıları'ndan birlik, beraberlik çağrısı
Erzurum ve Erzurumspor Sevdalıları Grubu, yazılı bir açıklama yaparak, B.B. Erzurumspor'da son günlerde yaşanan olaylara dikkat çekerek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum ve Erzurumspor Sevdalıları Grubu, yazılı bir açıklama yaparak, B.B. Erzurumspor'da son günlerde yaşanan olaylara dikkat çekerek, "Amacımız ne üzüm yemektir ne de bağcıyı dövmektir. Amacımız sade ve sadece sağduyu ve hoşgörü temelli bir birlikteliğe katkı sağlamak bundan da Erzurumspor'umuzun fayda görmesidir" çağrısında bulundular. 

KARIŞIK

 

Erzurum ve Erzurumspor Sevdalıları Grubu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Erzurum ve Erzurumspor Sevdalıları Grubu diyor ki; geçmişini bilmeyenler geleceğe yön veremezler...

Bu bir manifestodur...

1997-1998 yılında büyük umutlarla büyük emeklerle gerçekleşen hayal kısa sürmüş yarım asırlık bir çınar kimsesizlik, sahipsizlik nedeni ile 10 yıl içerisinde tarihin tozlu raflarına bir daha açılmamak üzere gömülmüştür.

Sonrasında devam eden 12 yıl süre zarfında bölgesel amatör liginden bir çocuk dünyaya gelmiş evin tek çocuğu muamelesi görmüş, büyük emekler büyük zahmetler büyük fedakarlıklarla büyütülüp ismi B.B. Erzurumspor konulan çocuk büyümüş bir şehrin umudu hayali sevinci, hüznü olmuştur. 

Kendisine bağlanılan umutlara layığı ile cevap veren bu çocuk 5 yıl içerisinde 4 kez şampiyonluk sevinci yaşamış yaşatmıştır. Herkesin bildiği üzere hayatta sevinçler varsa karşılığında hüzün de muhakkak olacaktır. Bizim çocuk son 3 yılda; türlü senaryolar, türlü masa başı oyunlar, yapılan birtakım hatalar ile iki kez ligden düşmüş düşürülmüştür.

Başarı kadar başarısızlıkta haktır bugün başaramayanlar yarın ama elbet bir gün muhakkak başaracaktır. Kim ne düşünür ne konuşur bilemeyiz fakat bildiğimiz tek gerçek Erzurumspor'un aile büyüğü Büyükşehir Belediyesi, ailesi ise yönetimi ve büyük Erzurumspor taraftarıdır. Şimdilerde bu ailenin arasına ne idüğü belli belirsiz kesimler tarafından nifak tohumları ekilmekte aile büyüğü ile aile ayrılmak istenmektedir.

Geçmiş dönemlerde bu ailenin bir parçası olan bazı şahsiyetler felaket tellalı gibi her kötü gidişatta ortaya çıkmış aile bağlarına derin yaralar etkiler bırakmış ve bırakmaya da devam etmektedir. Kaldı ki bu şahsiyet kendisine verilen tek imza yetkisini kötüye kullanıp Erzurumspor’un çekini, senedini rahatça dağıtmış, durumu fark eden şehrül-emin'in müdahalesi ile olası bir buhran ve şahsın kendisinden kurtarılmıştır. Fakat bu durumdan haberi olmayan taraftarlar adeta Stockholm Sendromu yasamıştır.

Amacımız ne üzüm yemektir ne de bağcıyı dövmektir. Amacımız sade ve sadece sağduyu ve hoşgörü temelli bir birlikteliğe katkı sağlamak bundan da Erzurumspor'umuzun fayda görmesidir.

Bilinmelidir ki kimi şahıs ve kesimlerin yaptıkları yanlarına kâr kalmayacaktır. Erzurumluluk ve taraftarlık 15 kişi toplanıp nev-i şahsına münhasır mütevazi bir şahsiyetin işyerine gidip istifa demek,

Memleketin şehrül emini'ne sen kimsin para bizim paramız haddini bil söyleminde bulunmak, Erzurumspor için gövdesini taşın altına koyanlar için olur olmadık küfür hakaretler yağdırmak değildir. Herkes iyi idrak etmelidir bu gidişat iyi değildir, aile bağları kopma noktasına gelmiştir, koptuğu takdirde geçmiş mum ile aranacaktır. Gizliden gizliye Erzurumspor'u takip edip amaçları krizden ve kaostan beslenmek olan kriz bitse bile suni kriz yaratıp gündem ve mide bulandıran bazı kesimlere taviz ve pirim verilmemelidir. Erzurum ve Erzurumspor, belediyesi ile yönetimi ve taraftarıyla ayrılmaz bir bütündür. Bu bütünü korumak, sahip çıkmak, yüceltmek ve yükseltmek her Erzurumlunun görevidir. Bizler gücümüzü kavga için değil birlik ve beraberlik için harcayacağız.

Kamuoyuna saygı ile arz ederiz.

(Erzurum ve Erzurumspor Sevdalıları)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.