• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 07 Eylül 2023 17:35

Erzurum Valiliği, Erzurum Valiliği'ni yalanladı! Peri masalı yalan çıktı!

Erzurum Valiliği, Erzurum Valiliği'ni yalanladı! Peri masalı yalan çıktı!
Narman Peri Bacaları, Erzurum Valiliği ile Erzurum Valiliği'ni karşı karşıya getirdi. 2021 yılında Peri Bacaları'nın UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde olduğunu resmi Twitter hesabından duyuran Erzurum Valiliği'ni Erzurum Valiliği yalandı!

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum'da adeta şaka gibi bir olay yaşandı. Narman Peri Bacaları'nın Erzurum Valiliği tarafından bölgede yaptırılan bir tesis nedeniyle UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nden çıkarıldığı haberleri üzerine açıklama yapan Valilik, "Narman Peri Bacaları'nın, Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer almadığı tespit edilmiştir" açıklaması yaptı. Oysa Erzurum Valiliği 30 Eylül 2021 yılında Twitter hesabından yaptığı paylaşımdda, Narman Peri Bacaları'nın UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer aldığını duyurmuştu. 

KARIŞIK

Erzurum Valiliği'nin Erzurum Valiliği'ni yalanlaması, 30 Eylül 2021 tarihinde kısa bir süre önce AFAD Başkanı olan dönemin Erzurum Valisi Okay Memiş'in bir grup gazeteciyle birlikte Narman Peri Bacaları'nda yaptığı basın toplantısı ile sonrasında resmi twitter hesabından yapılan paylaşımı akıllara getirdi.  

Bugün tartışmalara neden olan sosyal tesisin yapılması nedeniyle düzenlenen basın toplantısı ve sonrasındaki atlı safari ile ilgili Erzurum Valiliği'nin resmi hesabından, yapılan paylaşımda, Narman Peri Bacaları'nın UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'ne alındığı ifade edildi. Ancak bugün Erzurum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Peri Bacaları'nın aslında hiç listeye alınmadığı duyuruldu. 

Erzurum Valiliği'nden gelen bu açıklama şaşkınlıkla karşılanırken, "Peri masalı yalan çıktı" yorumlarına neden oldu. AFAD Başkanı Okay Memiş'in Erzurum Valiliği'nden gelen bu "yalanlama" sonrasında bir açıklama yapıp yapmayacağı da merak konusu oldu...  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.