Erzurum'da hayvan sağlığı kadın veterinerlere emanet...

ERKHABER / ERZURUM -  Büyükbaş hayvan potansiyelinin yüksek olması nedeniyle hayvan sağlığının çok önemli olduğu Erzurum'da veteriner hekimler zorlu kış koşullarında görev yapıyorlar. Yılda 3 milyon aşılama, 500 bin de küpele çalışmasının yapıldığı Erzurum'da erkek ve bayan veterinerler yoğun bir mesai harcarken, kış şartları, arazi yapısı ve köylerin konumları dikkate alındığında, kadın veterinerlerin rolü daha da önemli oluyor. 

 

Erzurum Tarım Orman il Müdürlüğü'nün kadın veterinerleri, zorlu kış şartlarına meydan okuyor. Kentin en ücra köylerine dahi ulaşan kadın veterinerler, köylülere destek oluyor.

Erzurum Tarım Orman il Müdürü Osman Akar'ın talimatıyla sahaya çıkan kadın veterinerler, hayvancılıkla uğraşan köylülere can simidi oldu. Kar kış demeden zor şartlarda köylere ulaşan kadın veterinerler, şap ve çiçek aşısı yaparak köylülere destek oluyor. 

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde görev yapan kadın veterinerler de çetin kış şartlarına rağmen görevlerini yapmaktan geri durmuyorlar. Karlı yolları aşıp, ulaşılması zor köylere hizmet için giden kadın veterinelerden Medine Çetinçakmak, "Köylerdeki işletmelere aşı, hayvan hastalıkları, işletme kontrolleri gibi uygulamalarlagidince farklı tedbirler alıyoruz. Bu işin bayanlar tarafından yapılmasının zor olduğunu söylüyorlar. Özellikle kış aylarında çok zorlanıyoruz. Pandemi döneminde de çiftçilerimizin yanındayız" diyor.

Kadın veterinerlerin özverili çalışmalarından memnun olduklarını ifade eden köylüler de, "Kadın hekimlerden çok memnunuz. Zor şartlarda çalışıyorlar, bizlere hizmet veriyorlar" dediler. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Emin ŞENGÜL 26 Şubat 2021 20:20

    Mesleğimizin adı veteriner değil Veteriner Hekim. Devletimizin resmi televizyonunda malesef yanlış kullanılıyor. Aynı zamanda kadın veteriner yerine bayan Veteriner Hekimler diye sunulsa daha doğru olur. Lütfen dikkat edelim.