• ŞEpnolat üst

ERZURUM'DA AK PARTİ'NİN LİSTEBİRİ KÜLLİYEDEN Mİ?

  • Büyükşehir-1

Erzurum'da herkes birbirine AK Parti'nin milletvekili listesini soruyor. Özellikle AK Parti tabanında bir çok isim ön plana çıkıyor. İl Başkanı Mehmet Emin Öz'den, İçİşleri Eski Bakanı Efkan Ala'ya, Avukat Abdurrahim Fırat'tan, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'a bir çok isim gündemde. 

 

Ankara Kulislerinden gelen bilgilere göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Erzurum'da yapılan anketlerde, yüzde doksanla ilk sırada. Ankette, vatandaşa "kimi milletvekili olarak görmek istiyorsunuz?"  sorusu sorulmuş. Vatandaşların yüzde 90'ı Mehmet Sekmen ismini vermiş. 

 

Mevcut vekillerden kimler listede kalır, kimler gider, listenin birinci sırasında kim olur, son günlerde AK Parti kulislerinde gündem bu. AK Parti Genel Merkezi'nden sağlam kaynakların verdiği bilgilere göre, surpriz bir isim de Erzurum kulislerine bomba gibi düştü. 

 

Prof.Dr. Servet Bayındır. Aslen Uzundereli olan İlahiyat Profösörü Bayındır'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi politikalarına yön verdiğisöyleniyor. Halen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliği yapan Bayındır, özellikle "Ekonomide faizsiz bir sistem mümkün" çıkışlarıyla biliniyor. 

 

Erzurum'da AK Parti listesinin en üst sırasında Prof.Dr. Servet Bayındır'ın olacağını iddia edenlerin sayısı küçümsenmeyecek kadar fazla. 

 

 

 

Prof.Dr. Servet Bayındır kimdir.

1968 (resmi kayıtlarda 1965) yılında Erzurum’da doğmuştur. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1993, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden 2005 yılında mezun olmuştur. Marmara Üniversitesinde “Özel Finans Kurumlarının İslâm Hukuku Yönünden Değerlendirilmesi” adlı teziyle yüksek lisansını (1995), “Faizsiz Bankacılık İşlemlerinin İslâm Fıkhı’ndaki Yeri” adlı teziyle de doktorasını tamamlamıştır (2004). Ürdün Üniversitesi’nde sekiz aylık süre ile Arapça eğitimi almıştır (2002-2003). Malezya’da INCEIF adlı enstitüde Certificate of Islamic Finance (CIFP) adlı programla Dr. sonrası ikinci master çalışmasını yapmıştır (2008-2010).

 

İslam iktisadı ve finansı alanındaki çalışmaları ile 2008 yılında Doçent, 2014 yılında Profesörlük unvanını almıştır. İstanbul Üniversitesi’nde İslam İktisadı ve Finansı Anabilim Dalı kuruluşunu gerçekleştirmiş ve üç yıl süre ile Bölüm Başkanlığını yürütmüştür. İslam İktisadı Araştırmaları Vakfı’nı (İktisat) kurmuş (2019) ve halen başkanlığını yürütmektedir.

 

MEB bünyesinde 1995-2001 yılları arasında öğretmenlik yapan Prof. Dr. Servet Bayındır, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İslam Hukuku ve İslam İktisadı ve Finansı alanında öğretim üyesi olarak görev yapmakta iken 13 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliğine atanmıştır. Bayındır, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliği ve Üniversitedeki öğretim üyeliği görevini sürdürmektedir.

 

Prof. Dr. Servet Bayındır, 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Tahir ÖZDEMİR 21 Ocak 2023 09:01

    Kısa bir sorum olacak kaç yerden maaş alıyor acaba ismi milletvekilliğine geçmeden bilelimde ona göre davranalım