• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 01 Mayıs 2022 17:10

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden 4 milyon ton asfalt

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden 4 milyon ton asfalt
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılından bu güne her yıl ortalama 500 bin ton asfalt döktü. 8 yılda 4 milyon ton asfalt seren Büyükşehir Belediyesi bu alanda da Büyükşehir Belediyeleri arasında önemli bir rekora imza attı.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılından bu güne her yıl ortalama 500 bin ton asfalt döktü. 8 yılda 4 milyon ton asfalt seren Büyükşehir Belediyesi bu alanda da Büyükşehir Belediyeleri arasında önemli bir rekora imza attı. 

KARIŞIK

 

 

 

 

 

Özellikle çıkan yasa ile mahalle statüsüne geçen köy yolları başta olmak üzere, şehirde neredeyse asfaltlanmadık yer bırakmayan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, köylerin grup yollarının neredeyse hepsinin asfaltlandığını, kalan birkaç köy yolunun ise bu yaz itibariyle tamamlanacağını söylediler. 

 

Şehir merkezinde birkaç noktada asfaltta bozulmalar olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi yetkilileri en kısa zamanda, havaların ısınmasıyla birlikte, bazı bölgelerde onarım ve bakım, bazı bölgelerde ise yeniden asfalt serileceğini belirterek, “ Yaşanan iklim koşulları nedeniyle, bu kışın ağır geçmesi, bazı bölgelerde asfaltlarımızda çatlamalara ve çukurlara sebep oldu. En kısa sürede havaların ısınmasıyla birlikte gerek onarım ve bakım, gerekse de yeni asfalt serme çalışmalarımız devam edecek. Kimsenin endişesi olmasın.” dediler.

 

 

Yapılan eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını belirten yetkililer, “ Biz gerek bitüm, gerek agrega aldığımız bütün ürünleri laboratuvar ortamında gerekli tetkiklerini yaparak satın alıyoruz. Geçmiş yıllarda yaptığımız asfaltlarda ciddi bir bozulma olmadı. Sadece geçen yıl yaptığımız asfaltlarda sadece birkaç   bölgede bozulmalar yaşandı. Buda tamamen iklim koşullarından kaynaklandı. Şimdi Belediye olarak yeni bir sistemle bu yıl asfalt çalışması yapacağız. Umuyoruz ki yeni sistemle uzun yıllar dayanabilecek asfaltları şehrimize sereceğiz.” Dediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.