• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 27 Mart 2023 17:51

ELMALI, SEÇMEN CUMHUR İTTİFAKI ÇATISI ALTINDA BİRLEŞECEK

ELMALI, SEÇMEN CUMHUR İTTİFAKI ÇATISI ALTINDA BİRLEŞECEK
AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Avukat Ebubekir Elmalı, katıldığı bir televizyon programında, " Millet ittifakının tercihleri seçmeni iyice Cumhur ittifakı çatısı altında birleştirdi." iddiasında bulundu.

ERKHABER / ERZURUM - Yaptığı yerinde tespitlerle dikkatleri üzerine çeken, Hukukçu Erzurum milletvekili aday adayı Avukat Ebubekir Elmalı, geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında yine önemli tespitlerde bulundu. 

KARIŞIK

 

Elmalı, Millet ittifakındaki çatlağın her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekerek, " Kemal Kılıçdaroğlu, 6 lı masanın doğal adayıydı ancak, doğru adayı mıydı? Tartışma zaten buradan çıktı. İYİ Parti için daha HDP mevzusunu tartışmadan önce aslında Kılıçdaroğlu'nun adaylığının İYİ Parti'de yaratmış olduğu derin bir çaklak var. Daha bu onarılmadan bir de HDP ile tam mütabakat sağlanması, HDP'nin özellikle kendi kongresinde okodukları bir metni vardı, herkes hatırlar, metnin satır aralarına gizlenmiş, Özerklik talepleri, Yurtdışında özellikle YPG'ye karşı yapılan operasyonların durdurulması, bölücü başına özgürlük gibi ifadelerin mevcudiyeti ve CHP ile tam mütabakan sağlanması dolayısıyla İYİ Parti için iyice işi çıkmaza soktu. Partiler de önemli isimlerin, kendi seçmenini konsolide etmek için bir takım laf canbazlıkları yaptıklarını da izleyip görüyoruz. Yani bir istifa yok, ancak eleştiri var. Parti tabanını bir arada tutmak için eleştiriyor, ancak ortaklık anlayışını da koruyarak bunu yapmaya çalışıyorlar. Seçmeni manipüle etme, kandırma çabaları var  seçmeni kandırmaya yönelik. Erzurum'u örnek verecek olursak, Erzurum'da CHP'nin HDP ile yakınlaşması, İYİ Parti'nin sergilediği tavır, seçmeni iyice Cumhur İttifakı etrafında birleşmeye motive ediyor." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Taha Tuğlular 27 Mart 2023 18:07

    21 yıldır birleşti ne oldu ? Ülkenin durumu meydanda. Venezüella. Zimbavye, Kenya gibi ülkeler statüsünde. 21 yıldır doymadıniz mı ? Gözünüzü toprak doyursun. Artık akp yoruldu. Görevi devredecek. Hem de hesap sorula sorula.