• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 16 Kasım 2021 13:26

ELMALI, KADINA YÖNELİK ŞİDDET BİR İNSANLIK SUÇUDUR

ELMALI, KADINA YÖNELİK ŞİDDET BİR İNSANLIK SUÇUDUR
Türkiye Değişim Partisi Hukuk Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ebubekir Elmalı, "Kadına karşı şiddet ile mücadele hükümet tarafından açıkça bir devlet siyaseti olarak benimsenmelidir" dedi.

ERKHABER / ERZURUM - Aslen Erzurumlu olan, ve bir cani tarafından genç yaşında, samuray kılıcıyla katledilen Başak Cengiz cinayeti ile ilgili bir açıklama yapan Türkiye Değişim Partisi Hukuk Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ebubekir Elmalı, "Kadına karşı şiddet ile mücadele hükümet tarafından açıkça bir devlet siyaseti olarak benimsenmelidir" dedi. 

KARIŞIK

Kadına karşı şiddeti bir erkek terörü olarak niteleyen, Elmalı, şunları söyledi;  " Yine bir kadın yine bir erkek tarafından katledildi. Yine toplumsal vicdan teyakkuzda. Ancak ölen öldükten sonra toplumsal kamuoyu oluşturmanın bir anlamı kalmıyor. Önemli olan bu arkaik şiddet eyleminin gerçekleşmesini engelleyebilmektir. cinsiyetçiliğe dayalı bu şiddet eylemlerinin toplum vicdanında açtığı derin yaralar artık toplumsal barışa ve dolayısıyla toplum huzur ve güvenine zarar verecek kadar ciddi boyuta ulaştı. 

 

Kadına karşı şiddetin önlenebilmesi sadece göstermelik yasalar çıkartılmasıyla mümkün değildir. Kadına karşı şiddetin önlenmesi bir devleti siyaseti olarak benimsenmelidir. Bu kapsamda her şeyden önce toplumsal bilinç devlet tarafından yükseltilmelidir.

 

Şöyle ki şiddet denince akla sadece öldürülmüş bir kadın gelmemelidir. Katledilmiş bir kadın zaten şiddetin geldiği en son noktadır. Toplum olarak şiddetin bu aşamaya gelmesine sebep olan öncüllere karşı uyanık olmalıyız. Kadına karşı şiddetin en önemli öncülü ise kadın erkek ayrımcılığıdır. Hükümet; kadınlara negatif ayrımcılığı yaratan her türlü eylem,söylem ve işlemlerden kaçınmalıdır. Ayrıca hükümet kadına karşı şiddetin önlemesine dair yasalar çıkartıldıktan sonra yasanın muhatabı devlet görevlileri tarafından bu yasaların ruhuna uygun uygulanıp uygulanmadığının yine hükümet tarafından titizlikle takip ve kontrol edilmesi zaruridir. Aksi takdirde Türk örf ve ananelerinde olmayan, kadim Türk milletinin şuuruna  ve yaşadığı topraklara yabancı bu şiddet virüsü önü alınmadığı sürece artarak devam edecektir. 

 

Erkek terörü şehidi, hemşerimiz Başak Cengiz’e Allah rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Umarım bu son kadın cinayeti olur. Artık yetkililer kadına karşı şiddetin toplum  üzerinde yarattığı bu ağır tahribatı görmeli ve kadına karşı şiddetin önlenmesini bir devlet siyaseti olarak görüp bu şiddetin önlenebilmesi için somut adımları derhal atmalıdır.  Artık bir kadının dahi erkek şiddetine maruz kalarak öldürülmesine toplum olarak tahammülümüz kalmamıştır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.