• Büyükşehir-1
EKONOMİ Haber Girişi : 24 Mayıs 2016 07:36

Doları görenler gözlerine inanamadı

Doları görenler gözlerine inanamadı
Dolar, ABD'de faiz artırımlarının haziranda yeniden başlayacağı ve Türkiye'de de bugün bir faiz indirimi olacağı beklentisiyle 3 lirayı aştı. Gözler ise yeni kabinede...

ERKHABER / EKONOMİ - Dolar/TL, yeni ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceğine yönelik belirsizlik ve TCMB'nin faiz indirimlerine devam edeceği beklentilerinin yanı sıra ABD Merkez Bankası'nın biri yakın zamanda olmak üzere bu yıl içinde iki kez faiz artıracağı endişelerinin baskısıyla bu sabah 3 seviyesinin üzerinde.

KARIŞIK

Güne 2.99 liranın hemen üzerinde başlayan ABD para birimi, erken işlemlerde 3.0021 liraya kadar yükseldi ve 3 liranın üzerinde hareket etmeye başladı. Euro da 3.3650 liranın üzerine yükseldi. Uzun aradan sonra ilk faiz artırımını geçen aralık ayında yapan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 14-15 Haziran'da yapacağı toplantıda faiz artırımlarına yeniden başlayacağına ilişkin beklentiler güç kazanıyor.

Türkiye'de de mayıs toplantısını bugün yapacak olan Merkez Bankası'nın faiz koridorunun üst bandında 0.25-0.50 puan dolayında indirim yapması bekleniyor. Öte yandan saat 10.00'da AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım tarafından yeni kabinenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulması ve ekonomi yönetiminin netleşmesi bekleniyor.