• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 29 Kasım 2016 13:55

Diyanet Vakfı Afet ve Acil Müdahale Merkezi Kuruyor

Diyanet Vakfı Afet ve Acil Müdahale Merkezi Kuruyor
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliğiyle Erzurum’un da aralarında bulunduğu 11 ilde “Afet ve Acil Müdahale Merkezi” kuruyor.

 

KARIŞIK

ERKHABER / ERZURUM -Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliğiyle Erzurum’un da aralarında bulunduğu 11 ilde “Afet ve Acil Müdahale Merkezi” kuruyor. 

 

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliğiyle 11 farklı ilde “Afet ve Acil Müdahale Merkezi” kuruyor.  TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, Adana, Afyon, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Sakarya, Samsun ve Van’da afet ve felaket dönemlerinde hizmet vermek üzere oluşturulacak bölgesel merkezlerde insani yardım malzemelerinin hazır bulundurulacağını belirten Tutkun, “Aynı zamanda oluşturulan afet merkezlerinde hizmet verecek gönüllü din görevlileri tespit edilerek gerekli eğitimler verilecek ve bunların takibi yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile kurulan merkezlerde görevlendirilecek gönüllü ve görevlilerin eğitimi için gerekli çalışmalar başlatıldı” dedi.