• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 08 Mayıs 2023 22:48

Dengizek'ten İmamoğlu'na saldırı açıklaması...

Dengizek'ten İmamoğlu'na saldırı açıklaması...
Maltepe Erzurumlular Vakfı Başkanı Süha Dengizek, İBB Başkanı İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde çıkan olayları değerlendirdi, "Erzurum bir oyunun içerisine çekilmek isteniyor" iddiasında bulundu.

ERKHABER / ERZURUM - Maltepe Erzurumlular Vakfı Başkanı Süha Dengizek, 7 Mayıs Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da düzenlediği mitingde çıkan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. "Bizler her zaman her yerde Erzurumlu olmaktan onur duyarız gurur duyarız" diyen Dengizek, "Erzurumlular feraset sahibidir. Bilerek bir oyunun içine çekilmeye çalışılıyor" iddiasında bulundu.

KARIŞIK

Türkiye gündemini meşgul eden olayların ardından Erzurum'a ve Erzurumlular'a yönelik incitici bir dil kullanıldığına dikkat çeken Dengizek, "Dün yaşanan olaylarda Erzurumluların hassasiyetini bilip ortalığı karıştırıcı dili kullanarak hiç bir kimsenin Erzurumluları kamuoyu önünde incitecek söz ve davranışta bulunmasını asla kabül edemeyiz" dedi. 

Erzurum'un bilinçli bir şekilde bir oyunun içerisine çekilmek istendiğini savunan Dengizek, "Erzurumlunun duruşu nettir tepkiside bir o kadar serttir. Erzurumlular feraset sahibidir. Bilerek bir oyunun içine çekilmeye çalışılıyor. Bugüne dek bu tür tahriklere kapılmadık kapılmayız. Oynanmak istenen oyunlara fırsat vermedik hiç bir zaman da vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

 

Dengizek, açıklamasında şunları kaydetti:  

Coğrafi konumu ve tarihteki yeri itibarıyla kurtuluşun ve kuruluşun şehridir Erzurum.

Erzurum, milli ve manevi değerlerini, ülkemizin menfaatlerini her şeyin üstünde tutar. 

Erzurumlu, aziz bir toprağın kahraman evladı olduğunun bilincini asla aklından çıkarmaz. 

Erzurumlu, vatan sevgisi imandandır inancı ile büyür ve bu şekilde yetişir.

Erzurumlu, her zaman mazlumun, mağdurun yanında, hayırda öncü şerde ilk önleyici olmuştur.
 
Bizler her zaman her yerde Erzurumlu olmaktan onur duyarız gurur duyarız.

Dün yaşanan olaylarda Erzurumluların hassasiyetini bilip ortalığı karıştırıcı dili kullanarak hiç bir kimsenin Erzurumluları kamuoyu önünde incitecek söz ve davranışta bulunmasını asla kabül edemeyiz. 

Bu provokatif eylemde kendine vazife çıkarıp Erzurum’dan utandığını söyleyenler kendilerini bir çek etsinler Erzurumluluklarını sorgulasınlar.

Erzurumlunun duruşu nettir tepkiside bir o kadar serttir. 

Erzurumlular feraset sahibidir. Bilerek bir oyunun içine çekilmeye çalışılıyor. Bugüne dek bu tür tahriklere kapılmadık kapılmayız. Oynanmak istenen oyunlara fırsat vermedik hiç bir zaman da vermeyeceğiz.

Erzurumlu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milletiyle bölünmez bir bütün olduğuna inanır. 

Erzurum Türkiye'nin kendisidir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ihsan şahin 09 Mayıs 2023 15:43

    Sayın Başka yüreğinize sağlık Erzurumlu olarak Ayağa basılmışsa göze basılmıştır yoksa Erzurum bu tür oyunlara pirim vermemiştir vermeyecektir Bizler Erzurumlu olmaktan Gurur duyuyoruz Erzurumlu olupta utanan var ise geçmişini sorgulasın sevgiler Başkan Allaha emanet ol