• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 09 Temmuz 2016 12:37

Çintimar gururumuz oldu!

Çintimar gururumuz oldu!
Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, bir zamanlar dopingle anılan atletizmi şimdi zirveye taşıyor.

ERKHABER / GÜNCEL - Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da devam eden Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın üçüncü gününde Türkiye 3’ü altın 2’si gümüş ve 2’si bronz olmak üzere toplam 7 madalya ile tarihi bir başarıya imza attı. Dopingle dünya gündemine gelen Atletizm Federasyonunu 3 yıl gibi bir sürede zirveye taşıyan federasyon başkanı Fatih Çintimar ise bu başarının en büyük mimarlarından biri oldu.

KARIŞIK

Türk sporcular Amsterdam’da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Şampiyonanın üçüncü gününde 7 madalya kazanan sporcularımız büyük bir başarıya imza attı. 

Erkekler 200 metre finalinde 20.37'lik derecesiyle birinci olan Hollandalı atlet Churandy Martina'nın kulvar ihlali nedeniyle diskalifiye edilmesiyle yarışı 20.51'lik derecesiyle üçüncü sırada tamamlayan milli sporcu Ramil Guliyev, ikinci sıraya yükseldi ve gümüş madalya elde etti.

Erkekler 10 bin metre finalinde milli atletler Polat Kemboi Arıkan ve Ali Kaya, baştan sona önde koştukları yarışta ilk 2 sırayı elde etti. Polat Kemboi Arıkan 28.18.52'lik derecesiyle altın, Ali Kaya ise 28.21.42'lik derecesiyle gümüş madalyaya uzandı.

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın üçüncü gününde erkekler 400 metre engelli finali yapıldı. Milli atlet Yasmani Copello Escobar, finalde elde ettiği 48.98'lik derecesiyle yarışı birinci sırada tamamlayarak altın madalya kazandı.

FEDERASYON EMİN ELLERE TESLİM EDİLDİ…

MADALYALAR ART ARDA GELMEYE BAŞLADI

Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda elde edilen bu başarının hiç şüphesiz ki en önemli mimarlarından biri Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar oldu. 2012 Londra Olimpiyatlarında madalya alan veya yarışıp da dereceye giremeyen sporcuların büyük bir bölümünün doping kullandığının ortaya çıkmasının ardından istifa eden Atletizm Federasyonu’nun olağanüstü Genel Kurulu sonucunda yeni başkanı olan Fatih Çintimar ilk neşteri dopinge vurdu. Dopingle mücadelede sıfır tolerans ile mücadele eden Çintimar, her sporcuyla tek tek ilgilenerek başarı için tüm imkanları seferber etti.