• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 09 Temmuz 2016 12:10

Fransa Türkiye maçı saat kaçta hangi kanalda?

Fransa Türkiye maçı saat kaçta hangi kanalda?
Fransa Türkiye maçı ile bugün A Milli Takım Rio Olimpiyat Oyunları bileti için sahaya çıkıyor. Peki Fransa Türkiye basketbol maçı hangi kanalda saat kaçta canlı olarak yayınlanacak?

ERKHABER / SPOR - Fransa Türkiye maçı ile bugün A Milli Basketbol Takımı 2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemeri yarı final mücadelesinde heyecan seviyesi yüksek bir karşılaşma oynanacak. Fransa Türkiye maçı ile A Milli Takım 36 yıldan sonra rakibiyle karşı karşıya geliyor. Peki Fransa Türkiye maçı bugün hangi kanalda saat kaçta canlı olarak yayınlanacak?

KARIŞIK

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri yarı final turunda Fransa ile karşılaşacak. A Milli Erkek Basketbol Takımı, Filipinler’deki 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri yarı finalinde 9 Temmuz Cumartesi günü Fransa ile karşı karşıya gelecek. Başkent Manila’daki Mall of Asia Arena’da yapılacak Türkiye-Fransa mücadelesi, TSİ 16.00’da başlayacak. Kritik karşılaşmayı basketbolseverler NTV Spor'dan naklen izleyebilecek.

Diğer yarı final maçında ise Kanada ile Yeni Zelanda, TSİ 13.30’da karşılaşacak. Yarı finalde rakiplerine üstünlük sağlayacak iki ekip 10 Temmuz Pazar günü Rio Olimpiyat Oyunları vizesi almak için sahaya çıkacak. Türkiye, elemelerde A Grubu’ndaki ilk maçında Kanada’ya 77-69 yenilirken, ikinci maçında Senegal’i 68-62 mağlup ederek yarı finale yükselmişti.

Fransa elemelerde 36 yıl sonra rakip oldu

Fransa ile bugüne dek tarihinde 47 maça çıkan A Milli Takım 13 maçı kazanırken, 34 karşılaşmada mağlup oldu. Rakibiyle daha önce 1980 Moskova Olimpiyat Oyunları Avrupa Elemeleri’nde karşılaşan Türkiye, İsviçre’deki ön eleme turunda Fransa ile aynı grupta yer aldı. Ay-yıldızlı ekip rakibini 78-76 mağlup etmesine rağmen A Grubu’nda kendisi gibi yedişer puana sahip İsrail ve Fransa’nın averajla gerisinde kalmış ve elemelere veda etmişti. Fransa ile 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası ikinci turunda karşılaşan Türkiye, rakibine 76-53 yenilerek elenmişti.

Ergin Ataman: Maçı izlerken ızdırap çektim!

A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, Senegal maçı sonrası çarpıcı açıklamalar yaptı.

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, 68-62 kazandıkları Senegal maçında kötü bir oyun ortaya koyduklarını söyledi. Ataman, karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

"Maçı kenarda izlerken ızdırap çektim" diyen Ergin Ataman "Bu kadar kötü oynayınca, kimle oynarsan oyna zor olacaktı. Maçı ben kenarda izlerken ızdırap çektim! Eminim izleyenler de çekmiştir. Böyle oynarsak Fransa maçında şansımız olmaz. Bobby Dixon maçın sonuna doğru şutları sokup kendine geldi. Fakat bu basketbol düzeyi, Olimpiyatlar'a gitmemiz için yeterli değil."

Dixon: Çok kötü şut attım

Yıldız oyun kurucu Bobby Dixon ise şöyle konuştu:
"İnanılmaz, bugün de çok kötü şut attım. Neyse ki son anlarda şutlarım girdi ve maçı kazandık. Bundan sonraki maçta şut sokmamız gerekiyor. Bir yerde başlamalıyız."