CHP'nin yeni il başkanı Serhat Can Eş oldu...

ERKHABER / ERZURUM - Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Erzurum il başkanlığında nöbet değişimi yaşandı. CHP'nin bugün yapılan ve iki adayın il başkanlığı için yarıştığı 38'nci il kongresinde delegelerin büyük çoğunluğunun oyunu alan Serhat Can Eş, CHP'nin yeni il başkanı oldu. Mevcut başkan Suat Dülger'in yeniden aday olmadığı kongrede Can Eş 83 delegenin oyunu alırken, rakibi Mahmut Edabali ise 42 oy alabildi.  

 

Kongre konuşmalarında iki ismin de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini açıkladıkları seçimde Serhat Can Eş, il başkanlığına seçildi. Serhat Can Eş 83 oy, Mahmut Edebali ise 42 oy aldı. 138 delegeden 128'i oy kullandı. CHP Erzurum İl Başkanlığı seçimlerinde 3 oy da geçersiz sayıldı.

 

 

Kongreye CHP Genel Başkan adayı Örsan Öymen ile CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ve CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu da katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel'in mesajları kongrede okundu. 

 

 

"NİÇİN KAYBETTİĞİMİZ ÜZERİNE DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ"

Kongrede yeniden aday olmayan CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, hukukun üstünlüğü, bireyin özgürlüğü, demokrasi, adalet ve eşitlik için 14 ve 28 Mayıs'taki seçimleri kazanmayı beklediklerini ama bunun olmadığını söyledi. "Halkımızın teveccühü, saygı duyuyoruz ama biz bu seçimi kaybettik." diyen Dülger, şunları söyledi:

 

 

"Niçin kaybettiğimiz üzerine düşünmek zorundayız. Örgütlenmemizi daha işler hale getirmemiz lazım. Anadolu'daki örgütlerimiz yeterince güçlü değil. Aldığımız oyun çok altında bir örgütsel kapasitemiz var. Biz kırsal kesimlerde ekonomik ve örgütsel yetersizlikler sebebiyle çalışamadık. Bunu çözmeliyiz. CHP'nin örgütleri 80 öncesi gibi çalışır olmalı. Ne mahallelerde doğru dürüst varız ne sendikalarda varız ne derneklerde varız ne odalarda varız. Bunlarda olmadan Türkiye'de nasıl iktidar olacağız? Tabiki bizim ittifak partilerine saygımız sonsuzdur. Bizim de verdiğimiz milletvekili sayısıyla bugün Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi, tarihin en sağ meclislerinden biridir. Yarın Anayasa yaptığımızda bunun sıkıntılarını yaşayacağız. Demokrasiyi, laikliği, ülkede yaşamın çeşitliliğini sağlamak için CHP'nin bu kurultay sürecinde bütün eksikliklerimizi gidermemiz gerekmektedir."

 

 

ÖYMEN: MEVCUT YÖNETİM 13 YILDA 12 SEÇİMİ KAYBETTİ

CHP Genel Başkan adayı Örsan Öymen ise mevcut yönetimin 13 yılda girdiği 12 seçimi kaybettiğini ifade ederek iki seçimi kaybedenin bir daha genel başkan adayı olmaması gerektiğini söyledi.  CHP’de 7-8 dönemdir milletvekilliği yapanların kamuoyu vicdanını yaraladığını dile getiren Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu da partide dönem kuralının getirilmesi gerektiğini vurguladı. 

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ise değişimin çalışmayan il başkanları ve milletvekillerinden başlaması gerektiğini kaydetti.

 

 

“YOLUMUZ UZUN YOLUMUZ ÇETİN, AYIRAN DEĞİL BİRLEŞTİREN OLACAĞIZ”

Kongre sonrası konuşan yeni İl Başkanı Serhatcan Eş,  Cumhuriyet Halk Partisine yakışır şekilde; ayırıcı değil birleştirici bir İl Başkanlığı yapacağını belirtti.

Eş şunları söyledi, “Bugün yaptığımız kongrede partimiz kazandı şehrimiz kazandı. Yolumuz uzun yolumuz çetin. Kimseyi ayırmadan, partimize gönül vermiş herkesi kucaklayacak, ayıran değil birleştiren olacağız. Partimizi Erzurum’da hakettiği seviyeye getirmek için gece gündüz demeden hep birlikte çalışacağız. İl başkanlığı yapacağım süre zarfında tüm enerjimi partime ve memleketimize harcayacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesile ile bayrağı devraldığım bir önceki dönem il başkanımız Suat Dülger'e, kongrede rakibim şimdi yoldaşım olan aday Mahmut Edebali'ye, partimizin yönetimi, tüm ilçeler ve tüm partililerimize teşekkürü borç bilirim. Erzurum kazanacak, Türkiye kazanacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.