• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 10 Şubat 2023 14:29

CHP’Lİ SERHAT CAN EŞ’TEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

CHP’Lİ SERHAT CAN EŞ’TEN ÖNEMLİ ÇAĞRI
CHP'li Serhat Can Eş, " Allah aşkına bir kez olsun rantı düşünmeyin, bir kez olsun vatandaşı düşünün." dedi.

ERKHABER / ERZURUM - CHP’li İş İnsanı Serhat Can Eş, yetkilileri uyardı, “ Bu günden tezi yok, yarın çok geç olabilir, derhal Erzurum’un yapı stoku incelenmeli,  depreme dayanıklı olmayan evler belirlenmeli, sıkıntılı bölgeler için kentsel dönüşüm projelerine başlanmalı.” dedi.

KARIŞIK

 

“ Türkiye, Kahramanmaraş depreminin şokunu yaşarken, çok sayıda deprem uzmanı Erzurum’a 70 kilometre uzaklıktaki Yedisu Fayı’na dikkat çekiyor.” diyen Serhat Can Eş, Erzurum’un olası bir depreme hazırlıklı olmadığını belirtti. Can Eş, “ Gazeteciler 2018 yılında, Yenişehir ile ilgili bir çalışmayı yayınladı. Bu rapor Yenişehir’deki binaların yüzde 70’in riskli olduğunu ortaya koyuyor. Bu bilimsel bir çalışma. 2018 yılında bu çalışma yapılmış. Üzerinden tam 5 yıl geçmiş, ne yapılmış? Raporu kim Sümen altı etti? Bu raporla ilgili bu güne kadar neden bir çalışma yapılmadı?  ” diye sordu.

 

 

Erzurum’da Büyükşehir Belediyesinin boş arazileri sırf rant için kentsel dönüşüm alanı ilan ettiğini iddia eden Can Eş,  "Yenişehir bölgesi neden Kentsel dönüşüm alanı ilan edilmedi?” dedi.

 

 

Yetkililere çağrıda bulunan Serhat Can Eş, “ Bölgemiz fay hatlarıyla çevrili. Bunun için hiçbir çalışma yapılmıyor. Erzurum’da yapı ruhsatları nasıl veriliyor? Yenişehir, Yıldızkent’te, 8 katlı, 10 katlı, 12 katlı binalar yapılıyor. Bu binaların ruhsatlarını kim veriyor? Yapı denetim firmaları gerekli özeni gösteriyor mu? Duyuyoruz Erzurum’da neredeyse her müteahhittin kendi yapı denetim firması var? Yani kendi kendilerini denetliyorlar. Olası bir depremde yaşanacak can kayıplarının vebali bu şartlar sizlerin boynundadır. Allah aşkına bir kez olsun rantı düşünmeyin, bir kez olsun vatandaşı düşünün. Derhal bugünden tezi yok, Erzurum’un yapı stoku incelensin, gerekirse bütün yatırımlar durdurulup, kentsel dönüşüm için çalışmalara başlanılsın.” dedi.   

 

 

Çat’ta depremde oturulamaz raporu olan evlere tahliye kararı çıkmış olmasına rağmen, insanların ekonomik nedenlerle bu evleri tahliye edemediğini belirten Serhat Can Eş, “Sadece Erzurum Merkezde değil, ilçeler ve köylerdeki yapılarda sıkıntılı. Bakın Çat’ta Elazığ depremi sonrasında hasar gören evler var. Bu evlerin tahliye kararı olmasına rağmen, insanların ekonomik güçleri olmadığı için evlerinden çıkamıyorlar. Her şeye para bulan belediyeler bu insanlar için neden bir şey yapmıyor? İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Yine Aşkale, Narman, Horasan, Hasankale gibi bir çok ilçede ve  köylerinde konutların hali ortada.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.