• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 12 Eylül 2022 14:21

CHP'li Akkuş: Hep birlikte güneşli güzel günler göreceğiz

CHP'li Akkuş: Hep birlikte güneşli güzel günler göreceğiz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Türkiye’nin neresinde olursa olsun üreten, alın teri dökerek ekmeğini kazanan, ülkede milli ekonomiye katkı sunan tüm hemşehrilerimin başımızın üstünde yerleri var''dedi.

ERKHABER / ERZURUM - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Türkiye’nin neresinde olursa olsun üreten, alın teri dökerek ekmeğini kazanan, ülkede milli ekonomiye katkı sunan tüm hemşehrilerimin başımızın üstünde yerleri var. Özellikle hayvancılık ve tarımla hayatlarını kazanan Erzurum’da canlı hayvandan, buğday ve arpaya, yemden samana kadar her şey yıllardır ithal ediliyor olması 20 yıldır ülkeyi yöneten bu iktidarın ayıbıdır. CHP iktidarında tüm bu sorunlar, sıkıntılar ortadan kaldırılacaktır. Kendi toprağımızı kendimiz işleyip, hep birlikte güneşli güzel günler göreceğiz.” dedi.

KARIŞIK

 

 

 

“ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ, BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

Erzurum ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulunan İlgezdi, şunları kaydetti:

“Geçen yıl Haziran ayında 40 milletvekilimizde Erzurum’a gelmiştim. Son olarak da bu yıl Mayıs ayında geldim. İl Başkanımız, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanımız, İlçe Başkanımız, İl ve İlçe yöneticilerimizleseçim hazırlıkları ile ilgili çalışmalar gerçekleştirmiştik. 9 Eylül’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 99. yıldönümünü coşkuyla kutladık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası laik Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma andımızı yürekten tekrar ettik. Atatürk’ün ilkelerinden taviz vermeden, halkımız ve ülkemiz için azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Eylül ayında Erzurum için de önemli bir yıldönümü bulunuyor. 6 Eylül 1939’da ilk defa tren Erzurum Garı’na girmişti. O gün 40 binden fazla hemşehrim istasyonda toplanmış, ‘Yaşasın İnönü, yaşasın Cumhuriyet!’ sloganları atmıştı. Türkiye, 2. Dünya Savaşı’nın başladığı zorlu günlerde bunu başarmıştı. Aradan 83 yıl geçti. Ne yazık ki Erzurum hak ettiği hızlı trene kavuşamadı. 2014’te dönemin Başbakanı, Erzurumlu hemşehrilerimden Cumhurbaşkanı olmak için oy isterken ‘Erzurum’u hızlı tren ağına bağlayacağız. Bu önemli projenin de her aşamada takipçisi olacağız.’ demişti. Nerede o hızlı tren? Ne yazık ki bugün Erzurum, 2020 yılında 1 TL olan ekmeğin 4 TL olmasını bekliyor. Tek adam rejiminin Türkiye’yi sapladığı bataklıktan el ele çıkartacağız. Yoksullukla ve yolsuzlukla anılan değil, çocuklarının geleceğe umutla baktığı Erzurum’u birlikte kuracağız. Dert varsa derman da Cumhuriyet Halk Partisi’nde. Kimseyi ötekileştirmeden, yurttaşlarımızın yaşam tarzına müdahale edilmesinin karşısında durarak güzel, umutlu Türkiye’ye yeni bir iklimi getireceğiz.”

 

 

 “ERZURUM, CUMHURİYETİN TEMELİNİN ATILDIĞI İLLERİMİZDEN”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde iktidar hedeflediklerini ve bu yönde yoğun bir çalışma yürüttüklerinin altını çizen İlgezdi sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçmişte Erzurum’un da aralarında bulunduğu bazı illerde kapılar yüzümüze kapatılıyordu. O kapılar sonuna kadar açılıyor şimdi. Dertlerini dinliyoruz, onların umudu olmak için projelerimizi anlatıyoruz. Az kaldı. Biraz sabredin, umudunuzu yitirmeyin. Hem Erzurum’un hem de tüm Türkiye’nin bütün sorunlarını birlikte omuz omuza, el ele vererek çözeceğiz. Erzurum, Cumhuriyetin temel taşlarının atıldığı en önemli illerimizden birisidir. Bu ilimizi hak ettiği yere getirmek bizim boynumuzun borcudur. Bu sözümü bir hemşehriniz, bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Kadim tarihi olan bir şehrimiz Erzurum’da çalmadık kapı bırakmadık, bırakmayacağız da. 99. kuruluş yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Erzurum milletvekilliği yaptı. Milli iradenin ilk söylendiği yerdir Erzurum. Bu nedenle kadim şehir Erzurum’un hem ben hem de partimizde çok özel, önemli bir yeri vardır.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erzurum ile ilgili projelerini hatırlatan İlgezdi şunları kaydetti:

“Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerinden veya bankalardan çektikleri kredilerin faizlerini sıfırlayacağız. Tarım ürünlerinin, hayvanların yurt dışından getirilmesini engelleyeceğiz. Çiftçi hiçbir zaman ektiğinden ürettiğinden zarar etmeyecek. Çiftçilerimize ÖTV’siz, KDV’siz, düşük bedelli kırmızı mazot vereceğiz. Çiftçi ürününü satamazsa kara gün dostu TMO, ürünü alacak.”       

 

“KUCAKLAŞIP, HELALLEŞECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yıllardır Erzurum’dan milletvekili çıkaramamasına da değinen İlgezdi, şöyle konuştu:

“Üzülerek söylüyorum ki bu işin sorumlusu, kabahatlisi Erzurumlular değil, biziz. Maalesef bugüne kadar kapınızı çalıp, sofranıza oturmadık, çayınızı içmedik. Partimiz tecrübeli kadrolarıyla, güler yüzleriyle sofralara oturup, lokmalarınıza ortak oluyor. Birlikte dertlerimize çözüm bulmaya, sorunları tespit etmeye çalışıyor. Türkiye’de işsizlik, yoksulluk sorunu en önemli sıkıntılardan birisi olarak her gittiğimiz yerde karşımıza çıkıyor. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında tüm bu sorunları çözüp, halkın zenginleşmesi için mücadele vereceğiz. Edirne’den Ardahan’a kadar 84 milyon vatandaşımızla helalleşip, kucaklaşacağız. Bugün Türkiye’de 81 ilin gelişmişlik sıralamasına baktığımızda üzülerek söylüyorum ki Erzurum 62. sırada. Türkiye’nin en önemli büyükşehirlerinden biri olan Erzurum bu sıralamayı kesinlikle hak etmiyor. CHP iktidarında, Erzurum ilk 10’da olacak. Aşkale’den Yakutiye’ye uzanan bu güzel coğrafyada her bir yurttaşımızın derdiyle dertleneceğiz. Bunun için her bir ilimizle ilgili önemli projeler geliştirdik. Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı gibi illerimizde özellikle hayvancılık ve tarım çok önemli. Bu illerimiz büyüyecek ki, Türkiye büyüsün. İktidarımızda yapacağımız projelerle bölgede yaklaşık 750 bin kişiye istihdam sağlanacak. Şehirde yıllardır her geçen gün büyüyen işsizliğe de bu vesileyle çare bulacağız.”

 

 

“ÜRETİMİN CAN DAMARI YENİDEN ERZURUM OLACAK”

Şehrin kalkınmasına yönelik önemli adımlar atacaklarını dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, şunları söyledi:

“Halkımızın yüzde 80’inin geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Maalesef ne tarım ne de hayvancılık kalmış. Sürekli göç veren bir il haline gelmiş Erzurum. Horasan, Aziziye, Pasinler, Çat ve Hınıs tarım arazilerinin en yoğun olduğu ilçelerimiz. Bu ilçelerimiz başta olmak üzere bölgede yaşayan yurttaşlarımız zar-zor ayakta duruyor. Tek geçim kaynakları olan adeta ‘can damarı’ olan tarım ve hayvancılığı yeniden canlandırarak, Erzurum’u üretimin üssü haline getireceğiz. Bu kadim şehrimizi siyasi çekişmelerin kaderine bırakamayız. Genç nüfus bakımından Türkiye’de 11. sırada bulunan Erzurum’da yerinde üretimi canlandıracağız. Bu potansiyelin değerlendirilmesi için çalışmalarımızı büyük bir titizlik içerisinde yürütüyoruz. Öncelikle işsizliği bitirip, yurttaşlarımızın geçim kaynaklarını tekrar hayata geçireceğiz. Özellikle kış turizmi için önemli destinasyonlardan biri olan Palandöken’i Türkiye’nin en önemli kayak merkezi yapmamız gerekiyor. Palandöken dünyada bulunan 41 önemli kayak merkezi arasında 18. sırada. Neden Palandöken ilk 5’te değil? 12 ayın yaklaşık 6 ayı karla kaplı olan bu kadim coğrafyamızda turizmi canlandırmak için projeleri paydaşlarla birlikte hayata geçireceğiz.”

 

“TBMM’DE ERZURUM’UN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Cumhuriyet kenti Erzurum’un kalkınması ve gelişmesi için TBMM’de tüm partilerin milletvekillerinden destek istediğini belirten İlgezdi, “Meclis’te Erzurum’un sesi, soluğu olduk. Şehrin fiziki ve sosyal alt yapısı yıllardır ihmal edilmiş. Hem kültürel hem de sosyal gerileme Erzurum’un kaderi değildir, olmamalıdır. Dünyanın sayılı transit ticaret şehirlerinden biri olan Erzurum’da yüksek hızlı tren, şehre uğramadan hızlandırılmış trene dönüştürülmüş. Adeta üvey evlat muamelesi görüyor. Erzurumlu bir kardeşiniz olarak, Dadaşlar diyarı Erzurum’un sesi olmaya devam edeceğim” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.