• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 28 Kasım 2019 15:14

Büyükşehir Belediyesi yatırımlarını tamamlıyor...

Büyükşehir Belediyesi yatırımlarını tamamlıyor...
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, hayvancılık sektörüne yönelik olarak yaptığı yatırımlara yenilerini eklemeye devam ediyor.

 

KARIŞIK

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediyesi, hayvancılık sektörüne yönelik olarak yaptığı yatırımlara yenilerini eklemeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’un birçok ilçesinde yapımını tamamlayarak hizmete sunduğu canlı hayvan pazarları zincirine Narman, Karayazı, Çat, Tekman ve Horasan ilçelerini de ekledi. Yapımları tamamlanarak yöredeki besicilerin istifadesine sunulan hayvan pazarları sayesinde üreticilerin karşı karşıya kaldığı pazar ve sevkiyat sorunu da ortadan kalkmış oldu. Besiciler, büyük ve küçükbaş hayvan alım-satım işlemlerini artık kendi ilçelerindeki hayvan pazarlarında yaparken, söz konusu faaliyetler ilçe ekonomisine de doğrudan katkı sağlamaya başladı.
BÜYÜK BİR İHTİYAÇ ORTADAN KALDIRILDI
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un hayvancılık açısından oldukça yüksek bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, böyle bir ortamda en büyük ihtiyacın pazar olduğunun altını çizdi. Göreve geldikleri günden bu zamana kadar geçen süre zarfında Erzurum’un ilçelerinin büyük bir bölümünde canlı hayvan pazarları kurduklarını kaydeden Başkan Sekmen, söz konusu seferberliğe Narman, Karayazı, Çat, Tekman ve Horasan ilçelerini de dahil ettiklerini açıkladı. Bu ilçelerde de yapımı tamamlanan hayvan pazarları sayesinde üreticilerin hem pazar ve hem de sevkiyat sorununu ortadan kaldırdıklarını anlatan Başkan Sekmen, “Üreticilerimiz bu pazarlar sayesinde küçük ve büyükbaş hayvan ticaretlerini artık rahatlıkla yapabilecekler. Yani besicilerimiz, çiftçilerimiz, canlı hayvan satmak ya da almak için artık kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalmayacak. Ticaretini de kendi ilçesinde yapacak, ihtiyaçlarını da yine kendi ilçesinden karşılayacak. Bu da doğrudan ilçe ekonomilerine olumlu katkılar sağlayacak” diye konuştu.
 

 

 

ORTA DOĞU’NUN EN BÜYÜK TESİSİ TAMAMLANMAK ÜZERE
Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, hayvancılık faaliyetlerine ivme kazandıran ilçe hayvan pazarlarının yanı sıra yine Erzurum’a Orta Doğu’nun en büyük Canlı Hayvan Borsası’nı da kazandıracaklarını kaydederek, “Canlı Hayvan Borsamızı tamamladık; şu anda son rötuşları yapıyoruz. Hayvan borsamızda kapalı ve açık padoglardan karantina ahırına, hayvan otelinden müzayede salonuna, yönetim ofislerinden sosyal tesislere varıncaya kadar her türlü ihtiyacı düşündük. Hayvancılığımıza dinamizm kazandıracak olan yatırımımızı çok yakında sektörün ve üreticilerin istifadesine sunacağız. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak; hayvancılığın gelişim kaydetmesi adına ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Büyükşehir Belediyesi’nden gölet rekoru

Tarım ve hayvancılık yatırımlarıyla yerel yönetim anlayışına yepyeni bir boyut kazandıran Erzurum Büyükşehir Belediyesi, gölet yapımında Türkiye rekoru kırdı. Yapımı neredeyse tüm ilçelerde gerçekleştirilen göletlerin sayısı 350’yi bulurken, Oltu ilçesinde ise adeta gölet seferberliği ilan edildi.
Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’un diğer ilçelerini olduğu gibi, Oltu’yu da göletlerle donattı. Büyük ve küçükbaş hayvanların su ihtiyaçlarını en kolay yoldan giderebilmeleri için yüzlerce dönümlük araziler üzerinde kurulan göletlere Oltu’da yenilerini ekleyen Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin gönüllerinde adeta taht kurdu.
GÖLETLERİN SAYISI 350’YE ULAŞTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’daki yoğun hayvancılık faaliyetleri doğrultusunda ortaya çıkan gölet ihtiyacını karşılamak için seferber olduklarını söyledi. Göreve geldikleri günden bu zamana kadar tüm ilçelerde inşa ettikleri göletlerin sayısının 350’yi bulduğunu açıklayan Başkan Sekmen, Türkiye’de hiçbir belediyenin bu yönde yatırımı olmadığına dikkati çekerek, “Biz gölet yapımında sadece bir ilke imza atmadık, aynı zamanda rekor da kırmış olduk. 5.5 yıl içerisinde Erzurum’un bütün ilçelerine onlarca gölet kazandırdık, hayvancılığımıza nefes aldırdık” diye konuştu.
 

 

 

OLTU’NUN DÖRT BİR YANI DA GÖLETLE DOLDU
Erzurum’un Oltu ilçesinde yapım çalışmaları devam eden göletleri de bir süre önce tamamladıkları bilgisini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Oltu ilçemize bağlı Çengelli, Obayayla, Karataş, Toprakkale, Subatık, Derebaşı, Ballıca, Bahçecik ve Vişneli mahallelerimizdeki göletlerin yapımını da tamamlayarak üreticilerimizin hizmetine sunduk. Böylece il genelinde kurduğumuz göletlerin sayısı 350’ye ulaştı. Erzurum’umuza, hayvancılık sektörümüze ve üreticilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
OLTULU ÜRETİCİLERİN GÖLET SEVİNCİ
Öte yandan Oltulu üreticiler ise, önceleri meralarda yayılan hayvanlarını sulayabilmek için büyük sıkıntılar çektiklerini hatırlatarak, “Büyükşehir Belediyemizin gölet yatırımları sayesinde su artık ayağımıza kadar geldi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu göletlerle hayvancılık yapan bizleri büyük bir müşkülden kurtardılar” diye konuştular. 

 

Büyükşehir’den Mevlid-i Nebi özel programı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, “Mevlid-i Nebi Haftası” etkinlikleri kapsamında çok özel bir programa imzasını attı. “Peygamber Efendimizin Örnek Aile Hayatı” konulu program vatandaşlardan büyük ilgi görürken, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun sohbeti ise, adeta can kulağıyla dinlendi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kültür etkinlikleri kapsamında “Peygamber Efendimizin Örnek Aile Hayatı” konulu bir program düzenledi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Allah Resulü’nün örnek aile hayatını anlattı. Dünya Birincisi Hafız Mehmet Bilir’in Kur’an tilavetiyle başlayan programda, seslendirdiği ilahilerle gönüllerde taht kuran Sedat Uçan da, birbirinden güzel ezgilerle programa katılanları adeta mest etti.
MEVLİD-İ NEBİ ÖZEL PROGRAMI
Mevlid-i Nebi özel programının açılış ve selamlama konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şahin yaptı. Şahin bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası’nın “İslam’da Aile” temasıyla kutlandığını hatırlatarak, “Biz de bu bağlamda Büyükşehir Belediyesi olarak, birbirinden kıymetli konuklarımızın katılımıyla özel bir program organize edelim istedik” dedi.
Konuşmasında ailenin önemine değinen Şahin, “Hepimiz biliyoruz ki; aile demek güven demek, dayanak demek, korunak ve sığınak demektir. Aile vefadır, sadakattir, bağlılıktır, teslimiyettir, sevgidir, samimiyet ve muhabbettir. İşte bu tüm vasıfları üzerinde toplayan, bizler için mükemmel bir örnek olan kişi ise, hiç şüphe yok ki, âlemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimizdir” ifadelerini kullandı.
 

 

 

“İNSANLIĞIN ÖNDERİ SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZDİR”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise konuşmasında, Allah Resulü’nün, insanlığın kurtuluşuna giden yolu göstermekle kalmadığını, aynı zamanda yaşantısı ve özellikle aile hayatıyla da mümtaz örnekler ortaya koyduğunu ifade etti. Başkan Sekmen, “O, Yüce Mevla’nın Kur’an’da koyduğu ölçüleri bizlere pratik olarak gösterdi. Sevgili Peygamberimiz, gerek peygamberliği döneminde ve gerekse ondan önceki yaşantısında hem aile ve hem de akrabalık ilişkilerinin en güzel örneklerini sundu. Aile ve akrabalık ilişkilerinde en güzeli, en içten davranışları, samimiyeti, ihlası ve muhabbeti bizlere O gösterdi, O öğretti. Kutlu Nebi, vefalı ve sevgi dolu bir eşti. Kutlu Nebi, alçak gönüllü, şefkatli ve sevecen bir babaydı. Allah Resulü, narin ve merhametli bir dede ve insanlığın önderiydi” diye konuştu.
“ALLAH’IN EMRİ, PEYGAMBERİN KAVLİ”
Başkan Sekmen, Türk toplumunda kız istemeye gidilirken bile “Allah’ın emri, Peygamberin kavli” diye bir cümle kurulduğunu anımsatarak, şunları kaydetti: “Yani bu ne demek? Yeni bir ailenin ve yuvanın temelinin sağlam olması demek Kurulan bu yuvanın huzurla ve mutlulukla ayakta kalabilmesi; Allah’ın emirleri ve Peygamberin sünnetine uymaya bağlı demek Mesele işte bu kadar basittir. Yani hayatımızın her alanında olduğu gibi, aile yaşantımızda da Allah’ın emirleri ve bizlere gösterdiği istikamete uymak zorundayız. Ve O’nun Resulü’nün bizzat yaşayarak ortaya koyduğu pratikleri, hayatımıza tatbik etmek durumundayız. İlaveten, Sevgili Peygamberimiz hem öksüz, hem de yetimdi. Ama O kendisini yetiştirenlere karşı dahi vefayı ve iyilikte bulunmayı ihmal etmedi. Eşlerine, çocuklarına hep sıcak ilgiyle yaklaştı, güzellikte bulundu, şefkat ve merhamet abidesi oldu. Aile içi ilişkilerinde hak ve hukuk ölçüsünden hiç şaşmadı. Bizim, eşlerimiz ve çocuklarımız üzerindeki, onların da bizim üzerimizdeki haklarını bizzat hayatında tatbik ederek, göstererek öğretti. Dolayısıyla Müslümanlar olarak bizler de; ailelerimize karşı O’nun gösterdiği istikamet üzere davranmalıyız. Çocuklarımızın talim ve terbiyesini dini ve ahlaki temeller üzerine oturtmalı ve onları birer pırlanta gibi işlemeliyiz.” Konuşmaların ardından İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Peygamberimizin örnek aile hayatını hadis ve sünnetler ışığında dinleyicilere anlattı. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.