• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 09 Nisan 2018 13:46

Boks süper liginde dadaş rüzgarı

Boks süper liginde dadaş rüzgarı
Boks süper liginde dadaş rüzgarı

ERKHABER / ERZURUM - Spor Toto Boks Süper Liginde beşinci hafta maçları geride kaldı. Antrenörler Mustafa Kalkan ve Muhsin Köylü yönetiminde, Erzurum’un bağrından çıkan boksörlerle ringi sallayan Gençlik Spor, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı zirvede takip ediyor. Mavi-beyazlı boksörler beşinci haftada İstanbul Bağcılar’ı, 6-4 mağlup etti. 
Türkiye Boks Federasyonu’nun bu sezon uygulamaya koyduğu Spor Toto Boks Süper Ligi’nde fırtına gibi esen Erzurum Gençlikspor, aldığı başarılı sonuçlarla Dadaşların göğsünü kabartıyor. 
Antrenörler Mustafa Kalkan ve Muhsin Köylü yönetimindeki Erzurum Gençlik Spor Kulübü Boks Takımı, iddialı konumu ile adeta bölgenin da gurur kaynağı oldu. Antrenörler Mustafa Kalkan ve Muhsin Köylü yönetiminde Erzurum alt yapısından yetişen sporcularla ringte mücadele eden Gençlik Spor, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı zirvede yalnız bırakmıyor. 
Spor Toto Boks Süper Ligin 5. Haftasında Malatya’da İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Kulübü ile karşılaşan Erzurum Gençlik Spor Boks Takımı, rakibi 6-4 mağlup ederek, ringte fırtına gibi esmeye devam etti. 
Üç puanın sahibi olan Mustafa Kalkan ve Muhsin Köylü’nün öğrencileri, puanını 12’ye yükseltti. 15 puanlı Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi devlerin arkasından üçüncü sırada yer alan Mavi-beyazlı boksörler, şampiyonluk iddiasını sürdürdü. 
Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın yanı ciddi bütçelere sahip olan Ankara ASKİ, Samsun, Hatay ve Kayseri gibi takımlara kafa tutan Erzurum Gençlik Spor, 5 haftada dikkatleri üzerine en fazla toplamayı başaran kulüp oldu. 
12 Takımın mücadele ettiği Spor Toto Bok Süper Ligi, Boks Federasyonu’nun uygulaması sonucu Türkiye’nin değişik illerinde oynanıyor. 
Antrenörler Mustafa Kalkan ve Muhsin Köylü’nün yönetiminde bu hafta İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Kulübü karşısında 49 kiloda Yusuf Yılmaz,52 kiloda Özcan Erdem, 56 kiloda Burak Yücel, 60 kiloda Murat Korkmaz, 64 kiloda İbrahim Hakkı Gezer, 69 kiloda Murat Özkan, 75 kiloda Erol Özkal, 81 kiloda Ulus Kaya, 91 M. Enes Alkazak ve +91 kiloda Adem Koç, Erzurum Gençlik Spor adına ringe çıktı. 
Mavi-beyazlıların antrenörleri Kalkan ve Köylü, “12 takımın mücadele ettiği boks liginde 5. Haftada Erzurum olarak 6-4 galip geldik ve 3 puanı aldık. Hayırlı olsun tüm sporcularımızı tebrik ediyoruz Bize destek olan il müdürümüz Fuat Taşkesenligil, kulüp başkanımız Güngör Şenses ile araç desteğinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve BŞB Spor Muzaffer Şahin’e teşekkür ediyoruz” dedi. 

KARIŞIK