• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 10 Ağustos 2023 01:39

Bir garip atama! Erzurum'un 2 valisi birden oldu!

Bir garip atama! Erzurum'un 2 valisi birden oldu!
Kararnameye göre 57 ilin valisi değişirken ilginç bir şekilde Erzurum'un 2 valisi birden oldu.

ERKHABER /ERZURUM - Uzun süredir beklenen Valiller Kararnamesi bu gece yarısında Resmi Gazete'de yayınlandı. Kararnameye göre 57 ilin valisi değişirken ilginç bir şekilde Erzurum'un 2 valisi birden oldu. Çorum Valisi Mustafa Çiftçi açıklananan kararnameye göre Erzurum Valisi olarak atanırken, halen Erzurum Valisi olan Okay Memiş'in adının merkeze alınan valiler arasında bile olmaması kafaları karıştırdı. 

KARIŞIK

Vali Memiş'in yerine atama yapılmasına rağmen, Memiş'in görevinden alınmamasının "sehven" yapılmış bir hata olabileceği ifade ediliyor. Memiş'in büyük bir olasılıkla "merkezi valisi"olarak atandığı ancak kararnameye isminin yazılmasının "unutulmuş" olabileceği belirtiliyor. 

Erzurum'un bir anda "iki valisi" olmasının ardından başka bir atama ihtimalinin olduğu da öne sürülüyor.  Memiş'in başka bir göreve atanacağı ve bu görevin de AFAD Başkanlığı olabileceği ve bu nedenle "ek kararname" düzenleneceği de belirtiliyor. 

Okay Memiş'in "sehven" mi liste dışında kaldığı yoksa başka bir atama için isminin listeye konulmadığı ilerleyen saatlerde belli olacak. Ancak bir gerçek var ki, Okay Memiş için artık Erzurum'da sayılı saatler kaldı.

Görev süresi boyunca icraatlarından çok "siyasi duruşu" ile adından sıkça söz ettiren ve özellikle iktidara yakın siyasetçilerle "sıkı fıkı" görüntüler veren, bu tavrıyla da muhalefet partilerinin sert tepkisini çeken Vali Memiş. Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ile bir giyim mağazasında çekilen fotoğrafıyla da uzun süre gündemde kalmıştı.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.