• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 18 Kasım 2021 16:39

Başkan Düzgün'den net açıklama: Sezon sonuna kadar 40 milyon TL lazım!

Başkan Düzgün'den net açıklama: Sezon sonuna kadar 40 milyon TL lazım!
Erzurumspor Başkanı Ömer Düzgün, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi.

ERKHABER / ERZURUM - Büyükşehir Belediye Erzurumspor Başkanı Ömer Düzgün, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Düzgün, Bitexen'den gelen token satışı geliri sonrasında kamuoyunda "Tüm borçlar ödendi, artık ödenecek birşey kalmadı" algısı oluştuğunu belirterek, "Bu asla doğru değil. Evet, 30 Ekim itibariyle olan tüm borçları ödedik ama sezon sonuna kadar ödenmesi gereken 40 milyon TL daha borç var" dedi.

KARIŞIK

Başkan Düzgün, sezon başından bu yana 60 milyon TL tutarında bir borç ödemesi yaptıklarını belirterek, "İlk günden beri hep yanımızda olan, maddi ve manevi desteklerini hiç eksik etmeyen Onursal Başkan Mehmet Sekmen'e, yönetici arkadaşlarıma, sponsorlarımıza, hemşehrimiz Acun Ilıcalı'ya ve taraftarlarımıza, kulübüm adına teşekkür ediyorum" dedi. 

"BİTEXEN'DEN 24 MİLYON TL GELİR ELDE ETTİK"

Kulüp tesislerinde basın mensuplarıyla akşam yemeğinde biraraya gelen Başkan Düzgün ve yönetim kurulu üyeleri, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Ömer Düzgün, Bitexen ile yapılan token satışı anlaşması kapsamında 22 milyon TL, forma gögüs reklamı olarak da 2 milyon TL olmak üzere toplamda 24 milyon TL gelir elde ettiklerini açıkladı. Alınan rakamın kulüp tarihinde tek bir seferde giren en büyük para katkısı olduğuna işaret eden Başkan Düzgün, "Sezon başından bu yana oyuncularımıza olan peşinat, transfer taksidi ve prim alacaklarımızın tamamını ödedik. Piyasa borçlarımızı, elektrik borcumuzu ödedik. Sadece yerli oyuncularımızı cuzi bir borcumuz kaldı. 30 Ekim itibariyle futbolcularına borcu olmayan bir kulüp haline geldik. Ancak bu artık borcumuz yok anlamına gelmesin. Zira, Bitexen'den gelen para ve yaptığımız ödemelerin medyada yer almasından sonra böyle bir algı oluştu. Bu doğru değil. Bizim sezon sonuna kadar 40 milyon TL daha günü gelmemiş ama ödememiz gereken borç var. Tabi kur farkları da bu rakamı farklı yerlere taşıyabilir. Sezon başından bu yana yaptığımız ödemeler 60 milyon TL'yi buldu. " diye konuştu. 

 

"10 MİLYON TL'LİK TRANSFER ENGELİMİZ VAR"

Geçmiş yıllardan gelen futbolcu alacakları için de 10 milyon TL civarında bir transfer engelinin geldiğini ve bu nedenle tahtanın kapandığını açıklayan Başkan Düzgün, "Şu anda tablo bu. Devre arasına kadar daha gelen olur mu, bilemiyorum. Biz, teknik heyetimizin ve scout ekibimiz ile sportif direktörümüzün raporu doğrultusunda 2-3 nokta transfer yapmayı amaçlıyoruz. Ancak şu an tahta kapalı. Tahtanın açılması için de çalışmalar yapıyoruz ancak o gün geldiğinde nasıl bir yol izleyeceğimize karar vereceğiz. O gün elimizdeki paraya bakıp, o parayı nasıl değerlendireceğimizi kararlaştıracağız. Zira transfer yapıp, mevcut kadroya para ödeyemeyeceksek, transfer yapmanın çok da doğru olacağını düşünmüyoruz" dedi. 

"ZİRVEYE ÇOK YAKINIZ"

Takımın genel durumuyla ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Başkan Düzgün, şunları söyledi: “12. haftadayız. Son haftayı BAY olarak geçirdik. 11 hafta sonunda 7 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberliğimiz var. 22 puanla şu an 5. sıradayız. Önümüzdeki dört takım da 12’şer maç oynadı. Maç eksiğimiz de göz önüne alındığında liderle aramızda sadece 2 puan var. İlk yarıda önümüzde 7 maçımız var. Bu hafta sonunda Boluspor ile kendi sahamızda oynayacağız. Hedefimiz en az kayıpla kapatıp sezon ortasına daha iddialı girmek. Aldığımız puan ikinci yarı öncesi hedefimizi belirleyecektir. Şampiyonluğa oynayacak bir takım için bu sonuçlar önemli bir gösterge olacaktır. Alternatifli, güçlü bir kadro kurmaya gayret ettik” diye konuştu. 

"HULL CITY'İ ERZURUM'A KAMPA DAVET ETTİK"

Erzurumlu televizyoncu Acun Ilıcalı’nın Hull City'yi satın aldığını hatırlatan Başkan Düzgün, “Biz de inşallah Acun Bey'le iletişim halindeyiz. 2022 yaz kampına davet ettik. Burada bir hazırlık maçı için de planlama yapıyoruz” dedi. 

 

"MAÇA BEKLİYORUM"

TFF'nin aldığı son karar doğrultusunda stadyumların artık tam kapasiteyle taraftarlara açıldığına da dikkat çeken Başkan Düzgün, "Boluspor maçında tribünlerin tıklım tıklım olmasını arzu ediyoruz. Taraftarlarımız bizim en önemli itici gücümüz. Tribünler de futbol da taraftarla güzel. İnşallah taraftarlarımıza olan özlemimizi bu maçta dindireceğiz" diye konuştu. 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.