• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 07 Nisan 2017 14:17

Başkan Bulutlar, ESOB başkanını ve bağlı meslek odalarını ziyaret etti

Başkan Bulutlar, ESOB başkanını ve bağlı meslek odalarını ziyaret etti
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçe merkezinde ve bağlı mahalle köylerde adeta 7/24 referandum mesaisi yapan Bulutlar, çalışmaları kapsamında esnaf odaları

ERKHABER / ERZURUM- Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçe merkezinde ve bağlı mahalle köylerde adeta 7/24 referandum mesaisi yapan Bulutlar, çalışmaları kapsamında esnaf odaları ve meslek örgütlerini de ziyaret etti. 
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat başta olmak üzere ESOB'ba bağlı meslek odalarının başkanları ile bir araya gelen Başkan Bulutlar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlattı, meslek mensuplarının sorularını yanıtladı. Referandum öncesi ziyarette bulunduğu ESOB Başkanı Rasim Fırat'la oda başkanlarını Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgilendiren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 16 Nisan'ın Türkiye için bir dönüm noktası olacağına vurgu yaptı.

KARIŞIK


TÜRKİYE'YE İSTİKRAR HAKİM OLACAK


18 maddeden oluşan Anayasa değişikliğinin, Türkiye'nin önünde yepyeni bir ufuk açacağını dile getiren Başkan Bulutlar, "Yeni sistem sayesinde hem milletimizin temsil kabiliyeti artacak ve dolayısıyla hem de milli irade çok daha güçlü bir konuma ulaşacak" dedi. Anayasa değişikliğine yönelik olarak belli başlı çevreler tarafından yapılan eleştirilerin dayanaksız olduğunun altını çizen Bulutlar, "Türk siyaset tarihine bakacak olursak; istikrarın hüküm sürdüğü dönemlerin yok denecek kadar az olduğu görülecektir. Koalisyon hükümetleri, sürekli siyasi ve ekonomik krizlere zemin hazırlamakla birlikte hükümetlerle köşk arasında sürekli bir uyumsuzluk hali olmuştur. Erken seçimler birbirini izlemiş, ülkedeki büyüme ve gelişme süreçleri sık sık sekteye uğratılmıştır. Ama yeni sistem bu yapıyı tamamen tarihe karıştıracak. Çünkü Türkiye artık erken seçimlerin, koalisyonların, kaosların ve krizlerin ülkesi olmaktan çıkacak. 16 Nisan'da oylanacak anayasa değişikliği ile Türkiye'ye siyasi ve ekonomik istikrar hakim olacak, vesayet bütünüyle ortadan kaldırılacaktır. Türkiye, askeri, siyasi ve yargısal darbelerle uğraşmak yerine, önüne bakacak, sürekli gelişip ve büyüyerek bölgesinde lider bir ülke haline gelecektir" diye konuştu.


MİLLET ASLINDA KENDİ KADERİNİ OYLAYACAK


Türkiye'de bu yeni dönemde milli iradenin temsil kabiliyetinin de artacağını dile getiren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Milletvekili sayısının artırılmasından tutunuz da, milletvekili seçilme yaşının 18'e indirilmesine varıncaya kadar yapılan birçok yenilik, esasen Türk siyasi hayatına yeni bir soluk kazandıracak. Meclis'in denetleme gücü artacak, Cumhurbaşkanı şimdi olduğu gibi kanunlar karşısında layüsel olamayacak. Meclis Cumhurbaşkanını denetleyecek, son sözü milli iradeyi temsil eden meclis söyleyecektir. Yargı tamamen bağımsız hale gelecek, mülkün temelini mutlak surette adalet oluşturacaktır. Bu ve bunun gibi ülkenin yarınlarının sağlam bir biçimde inşa edilmesine yönelik olarak yapılacak değişiklikler böyle iken, ayağı yere basmayan eleştirilerde ve itirazlarda bulunmak ancak ve ancak mantık dışı bir yaklaşımdır. Bu değişikliklere itiraz etmek demek; milletin ve milli iradenin karşısına dikilmek demektir. Güçlü Türkiye hedeflerini sekteye uğratma gayreti demektir. Ama milletimiz bu gayretleri boşa çıkartacak ve 16 Nisan'da Türkiye ile birlikte aslında kendi kaderini oylayacaktır" ifadelerini kullandı.