• Büyükşehir-1
SAĞLIK Haber Girişi : 27 Eylül 2023 11:35

Başhekim Tör; “Türkiye’nin en modern ve büyük yoğun bakımlarından birisi bizde”

Başhekim Tör; “Türkiye’nin en modern ve büyük yoğun bakımlarından birisi bizde”

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tör, Türkiye’nin en modern cihazlarla donatılmış ve en büyük yoğun bakım ünitelerinden birisine sahip olduklarını belirterek "Bölgenin sağlık üssü olarak nitelendirilen hastanemiz, üstün teknolojiye sahip tıbbi cihaz ve yaşam destek üniteleri, donanımlı yoğun bakım ve tek kişilik odaları, uluslararası standartlarda ameliyathaneleri ve tecrübeli hekim kadrosu ile Türkiye'nin en iyi hizmet veren hastaneleri olarak sınıflandırılan A1 kategorisinde yer alıyor.” diye konuştu.  

KARIŞIK


“Yurt dışından hastalarda tercih ediyor” 
Erzurum Şehir Hastanesi günlük yaklaşık 10 bin hastaya 321 poliklinikle hizmet veriliyor. Hastanede bin 670 hasta yatağı, 40 ameliyathane ve 298 yoğun bakım yatağı bulunuyor. Hastanenin yaklaşık 384 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulu olduğunu ifade eden Başhekim Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tör, "Bin 670 yatak kapasiteli, 40 ameliyathanesi olan, aynı anda 45 hastaya diyaliz hizmeti verebilen, günlük 10 bin civarında poliklinik hizmeti vermektedir. Hastanemizde, robotik cerrahi, suda doğum olmak üzere ağrısız doğum hizmetlerimiz, nükleer tıp radyasyon onkolojisi ve medikal onkoloji hizmetlerimiz, fizik tedavi robotumuz ve el robotu hizmetleriyle farkındalık oluşturmaktadır. Hastanemiz 2020'nin Mayıs ayında Kovid-19 salgını döneminde hizmete açıldı. Kovid-19 salgınında da yatak kapasitesi ve teknik altyapısıyla kente ve bölgeye hizmet veren hastanemiz, yurt içindeki hastaların yanı sıra Rusya, Gürcistan, İran, Irak ve Türk devletlerinden gelen hastalar tarafından da tercih ediliyor” dedi. 


“Yoğun bakımda 300 personel çalışıyor” 
Erzurum Şehir Hastanesinde; erişkin yoğun bakım, beyin cerrahi yoğun bakım, palyatif yoğun bakım, genel cerrahi yoğun bakım, koroner yoğun bakım, dahili yoğun bakım, göğüs yoğun bakım, yeni doğan yoğun bakım ve acil yoğun bakım olmak üzere 9 ayrı yoğun bakım ünitesi bulunduğunu anlatan Başhekim Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tör, “2 öğretim görevlisi, 4 yan dal yoğun bakım uzmanı, 3 anestezi uzmanı, 2 yeni doğan yoğun bakım uzmanı, 1 çocuk yoğun bakım uzmanı, 14 çocuk hekimi, 24 pratisyen hekim ve 17 asistan toplamda 67 doktor, 220 hemşire ve 100 destek elemanının çalıştığı yoğun bakım ünitelerinde 320’e yakın alanında eğitimli personel hizmet vermektedir” şeklinde konuştu 


“Son teknoloji ile donatılmış bir ünite” 
Yoğun bakım ünitesinde ciddi hayati risk taşıyan hastaların tedavi gördüğünü anlatan Tör, şöyle devam etti: ”Hayati riskin en aza indirgenebilmesi açısından yoğun bakım ünitelerinde ekipman kalitesi, personelin uzmanlığı ve hijyen gibi konular çok büyük bir öneme sahiptir. Hastanemiz bünyesinde yer alan yoğun bakım ünitelerinde hastalar, son teknolojiye sahip cihazlarla 24 saat gözetim altında tutulur. Yoğun bakım ünitelerinde uzman hekimler, hemşireler ve hasta bakımından sorumlu sağlık profesyonelleri görev yapar. Yoğun bakımlarda tedavi gören hastalarımızın tüm ileri düzey laboratuvar tetkikleri, dijital röntgen çekimleri, doppler ve ultrasonografi tetkikleri yapılır, ayrıca özel ekipman desteği ile BT (bilgisayarlı tomografi) ve MR (manyetik rezonans) hizmetleri de sunulur. Bunlara ek olarak vazopressör ilaçlar, mekanik ventilasyon, sürekli diyaliz gibi mekanik ve farmakolojik yaşam destekleri verilir.

 
“Hasta yakınları da unutulmuyor” 
Erzurum Şehir Hastanesi Yoğun Bakım ve Reanimasyon bölümünün modern teknolojik alt yapısıyla, gelişmiş yoğun bakım ünitelerine sahiplik yaptığını hatırlatan Başhekim Tör, “Bu yoğun bakım üniteleri hastalara 24 saat boyunca multidisipliner yaklaşımla destek veren teknolojik alt yapının yanında müthiş bir özveri ile çalışan her bir kendi alanında eğitimli personeller görev yapmaktadır. Yoğun bakımda yatan hastalarımıza refakatçi kabul edilmediği için her türlü ihtiyaçları eğitimli personeller tarafından en ince ayrıntısına kadar yapılmaktadır. Özellikle bu ünitemizde çalışan hekimlerimizi, hemşirelerimizi ve destek hizmetleri personellerimize gösterdikleri özveriden dolayı tebrik ediyorum dedi. Hastanemizde 1. 2. ve 3. Düzey olmak üzere 298 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitemiz bulunmaktadır. Yoğun bakım ünitemizde hasta yakınlarımıza hafta içi 12-13 arası hasta görüşü sağlanmaktadır Yoğun bakım üniteleri önüne kurulan kameralı sistemle gerekli mahremiyet özeni ile yakınlarına hasta gösterilmektedir. Aynı anda hastaların durumları ile ilgili olarak hekimi tarafından bilgi verilmektedir dedi. Bu arada Şehir Hastanesine, eski Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesini de katarak büyüttük. Yaptığımız anketlerde yüzde 95 hasta memnuniyetimiz var. Bu da bizi gayet mutlu ediyor verdiğimiz hizmet kalitesi artarak devam edecektir" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.