• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 02 Temmuz 2022 13:23

Bakan Muş, DAİB hizmet binasını açtı, ihracat rakamlarını açıkladı...

Bakan Muş, DAİB hizmet binasını açtı, ihracat rakamlarını açıkladı...
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bir dizi temaslarda bulunmak üzere dün akşam Erzurum'a geldi.

Türkiye İhracat rakamlarını Erzurum'dan açıkladı. Dün akşam saatlerinde Erzurum'a gelen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ayağının tozuyla Erzurum Valiliği'ni ziyaret etti.

KARIŞIK

 

 

Erzurum Valisi Okay Memiş'ten birifing alan Muş, daha sonra Sivil Toplum Örgütleri Başkanlarıyla kısa bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. 

 

 

 

Sabah saatlerinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i makamında ziyaret eden Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Başkan Sekmen'den belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı.

 

 

Erzurum'un ticari potansiyellerini Bakan Muş' a anlatan Başkan Sekmen, " Her alanda şehrimizi ileriye taşımak için gayret gösteriyoruz,"  dedi. Bakan Muş'ta yaptığı hizmetlerden ötürü Başkan Sekmen'e teşekkür etti. 

 

 

 

Ardından Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Ticaret Bakanı Mehmet Muş, burada yaptığı açıklamasında; Erzurum Doğu Anadolu'nun ve Türkiye'nin parlayan yıldızlarından bir tanesi. Şehrin hem mimari dokusu, hem alt yapısıgerçekten pek çok şehirle mukayese edilemeyecek ölçüde gelişmiş bir yer. Bu gün Erzurum'dan şunu belirtmek isterim ki; Dünya daha önce hiç tecrübe etmediği bir süreçten geçiyor " dedi.

 

 

 

 

Bakan Muş şunları söyledi; " Bir pandemi süreci yaşadı dünya ve bu pandemi sürecinde artan likiditeden dolayı bir enflasyon yaşanıyor. Yavaşlayan imalatlardan ve üretimlerden dolayı, arzın talebi karşılayamamasından dolayı aynı zamanda arz kaynaklı bir enflasyon süreci yaşanıyor dünyada. Bütün ülkeler bu durumdan etkileniyor. Özellikle enerji fiyatlarındaki aşırı yükselişlerden bütün dünya, aynı zamanda Türkiye'de etkileniyor. Enflasyonla mücadele için çeşitli adımlar atıyoruz. Bu tedbirler neticesini verecektir. Onu öncelikle ifade etmek isterim. Hep beraber bu işin üstesinden gelmek için büyük bir çaba içerisindeyiz. Alınan bu tedbirler, Türkiye'deki ekonomik canlılık, ülkenin üretme kabiliyeti, yatırım iştahı, bir müddet sonra ekonomide kalıcı bir imalat ve üretim gücünü getirecektir." dedi. 

 

 

 

 

Daha sonra Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğinde yapılan toplantıya katılan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Haziran ayı ihracat rakamlarını Erzurum'dan açıkladı.

 

 

 

Bakan Muş, " 2022 yılı Haziran ayında ihracatımız, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,5 artışla 23,4 milyar dolar olmuştur.Bu rakam tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamıdır. Ülkemizin yerli ve milli değerleri, yani iktisadi bağımsızlık mücadelemezin sivil neferleri olan ihracatçılarımız Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmaya devam etmişlerdir. Büyük özveri ve gayret ile çalışmalarını sürdüren tüm ihracatçılarımıza şahsım ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum." dedi. 

 

 

 

Ardından 1. Organize Sanayi Bölgesinde, adına yakışır bir hizmet binası yapan, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği yyeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Ethem Tanrıver, açılışta yaptığı konuşmasında, bina hakkında bilgiler verdi. Tanrıver, " Üretim bir ülkenin ekonomisinin temelini oluşturur. ihracat yapmak, bir ülkenin ve bu ülkedeki firmaların büyümesi ve rekabet gücünü artırması bakımından önem arz etmektedir. Satışı ve kârı artırmak, Dünya pazarlarından pay almak, Satışta iç pazara olan bağımlılığı azaltmak, Pazar dalgalanmalarını dengede tutmak, Fazla üretim kapasitesini satmak, Rekabet gücünü artırmak, İstihdam yaratmak, Dış ticaret açığının kapanmasına yardımcı olmak, kalkınmanın en temel prensipleridir. Dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen ihracatçı firmalarımız, üzerine düşeni yapmak için ellerinden gelen gayreti göstermekteder. İhracat rakamları bunun en büyük kanıtıdır. Ancak yeterli değil, Daha çok üretmeli, imal etmeli ve dünyaya satmalıyız. Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği olarak, ihracatçımızın önünü açmak, karşılaştıkları problemlerin üstesinden gelmek, yeni ihracatçılar oluşturmak için tüm gayretimizle çalışmaktayız" dedi. 

 

 

 

Ardından yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ejder Tepesi 02 Temmuz 2022 14:13

    Hele bir de ithalat rakamlarını aciklasaniz ya...