• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 07 Mart 2023 17:43

Aydemir, stadyumu gündeme taşıdı, düşme kaldırılsın önerisi sundu

Aydemir, stadyumu gündeme taşıdı, düşme kaldırılsın önerisi sundu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Kazım Karabekir Stadyumu'nda Kahramanmaraş depremi sonrasında meydana geler hasarı TBMM'ye taşıdı. 

ERKHABER / ERZURUM - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Kazım Karabekir Stadyumu'nda Kahramanmaraş depremi sonrasında meydana geler hasarı TBMM'ye taşıdı. 

KARIŞIK

TBMM’de bugün bir basın toplantısı düzenleyen ve 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Erzurum Kazım Karabekir Stadyumu'nda da ciddi hasarlar meydana geldiğini açıklayan AK Parti Milletvekili Aydemir, maç yapılamaz hale gelen stadyumun hasarını ortaya koyan fotoğrafları gazetecilerle paylaştı.

Basın toplantısında "11 vilayette deprem afeti yaşandı, ancak 81 vilayetin tamamı bundan etkilendi. Erzurum da bu depremden etkilendi" diyen AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Buna dönük çok net görüntüleri var. Bakın Erzurum şehir stadyumu şu anda maç yapılamaz hale geldi. Depremden dolayı oldu Yani deprem sadece Hatay'da, Kahramanmaraş'ta, Malatya'da, Kilis’te, Osmaniye'de, Adana'da değil, Elazığ'da olduğu Erzurum'a da sirayet etti, Bingöl'e de sirayet etti. Dolayısıyla herkesin ama herkesin bu işi çok ciddiye alması lazım" dedi. 

“Küme düşme olmamalı’
Erzurum Milletvekili Aydemir, stadyumdaki hasarlar nedeniyle Erzurumspor FK'nın yarın Erzurum'da oynaması gereken Keçiörengücü maçının Rize Didi Stadyumu'na alındığına dikkat çekerek, "Bakın Erzurum Şehir Stadyumu’ndan birkaç fotoğraf göstermek istiyorum. Deprem stadımızı ne hale getirmiş? Bütünüyle kolonu dahi ikiye bölmüş. Stadyum maç oynanamaz hale geldi. Şimdi ülkede futbol müsabakaları oynanıyor. Şu anda oynanması da lazım. Oynansın ancak, orta yerde bir hakikat var ki; 11 vilayetin dışındaki illerdeki sporseverler de bu işten etkilendiler. Sporcular da etkilendiler. Yani bizim stadyumumuz da etkilendi. Stadyumu etkilenmeyen takımlar da bu işten ruhen etkilendiler. Öyleyse olması gereken şudur: bu müsabakalar tamam devam etsin ama, bu dönemde hiçbir ligde küme düşme olmaması lazım. Şampiyonlar olsun ilan edilsinler. Önümüzdeki dönem küme düşecek takımların sayısı artırılabilir ama bu sezon küme düşme olmaması lazım” diye konuştu.

 

“Bu toplumsal taleptir”

Erzurumspor'un maçlarını Erzurum dışında oynamak zorunda kalmasının ciddi bir dezavantaj olacağını savunan İbrahim Aydemir, "Bakın ben Erzurum için özellikle söyleyeceğim işte maç oynanamaz hale geldi. Spor Toto 1’inci Ligdeki ekibimiz Erzurumspor maçlarını il dışında oynamak durumunda. Öyleyse oraya takımların konsantrasyonu da bu nispette problemli olacaktır. Konsantre olmaları sıkıntılı olacaktır. O yüzden de sahaya gerçek kimliklerini yansıtamayacaklardır. Oyun anlamında söylüyorum, futbol kalitesi anlamında söylüyorum. Öyleyse bizim buradan bir teklifimiz, bir tavsiyemiz var. Şampiyonlar elbette ilan edilmeli, şampiyon olunmalı ama küme düşmeler bu dönem olmamalı. Önümüzdeki dönem küme düşecek takımların sayısı artmalı. Bu toplumsal bir taleptir, olması gereken de budur" önerisinde bulundu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Rahmi Kotanoğlu 09 Mart 2023 10:27

    Bu çelişki nedir ? Hangisine inanalım ! Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, stadyumların deprem karnelerini verdi. Erzurumspor Kazım Karabekir Stadyum durumu İYİ (@ajansspor)