• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 23 Temmuz 2016 14:23

Aydemir: 23 Temmuz Milli Şuur ve İmanın Eseridir

Aydemir: 23 Temmuz Milli Şuur ve İmanın Eseridir
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘97 yıl önce Erzurum’da yakılan Milli irade meşalesi, 15 Temmuz’da Demokrasi Nöbetleriyle yeniden tutuşturuldu.

ERKHABER / GÜNCEL - Milli iradeye gönül veren ecdadımızın ruhu bugün de bizlerle birlikte, Demokrasi nöbetindedir’ dedi. 
Aydemir Mesaj Yayımladı
23 Temmuz 1919 Erzurum Kongresi’nin 97’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Ecdadın kongrede bütün cihana haykırdığı ‘vatan bir bütündür, asla parçalanamaz’ düsturunu bugün dadaşlar aynı inanç, şevk ve heyecanla meydanlardan cihana haykırıyor. O gün dahili ve harici düşmanları boğan milli kudret, bugün de işgalci ecnebilerden daha eşed feto-pdy güruhunu da yerle bir etmeye muktedirdir. Milletin azim ve iradesi, yine milletin rehberi olacaktır.’ kaydını düştü.
Akifçe Hatırlatma
Milletvekili Aydemir, ‘Bu coğrafyada bir Erzurum, Erzurum’da bir tek hane, o hanede bir tek Erzurumlu var oldukça bu vatanın istiklal meşalesini hiçbir güç söndüremeyecektir. Akifçe ifadeyle, ‘Korkma Sönmez bu şafaklarda yüzen alsancak/Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak’ amentüsü üzerineyiz.’ dedi.
Milli Basiret Kılavuzumuzdur
Milletvekili Aydemir mesajında, ‘Milli irade nabzının attığı bu coğrafyadan yükselen ses, Şehri Mübarek Erzurum’dan yankılanan nida, 97 yıl önce olduğu gibi bugün de milli ufuk yürüyüşünün çağrısıdır. 23 Temmuz 1919’da ifade bulan milli vicdan yine ayakta, milli irfan yine hayatta, milli feraset ve milli basiret yine kılavuz makamındadır.’ ifadelerini kullandı.
Cihan Yıkılsa Emin Ol Bu Cephe Sarsılmaz
Mesajında Milli İmana vurgu yapan Milletvekili Aydemir, ‘23 Temmuz 1919 Erzurum Kongresi’nin 97’inci yılında, Tüm şühedamızı rahmet ve minnetle yad ediyor, Milli duruşa, ‘Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.’ kaydını düşen Milli şairimiz Mehmet Akif’in berceste ifadesiyle 15 temmuzda sahnelenen hain darbe girişimine karşı imanlarını siper yapan dadaşları, demokrasi nöbetinden ayrılmayan Erzurumluları;
‘Değil mi cephemizin sinesinde iman bir/ Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir; /Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz, / Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz..” teslimiyetiyle selamlıyorum.’ dedi.

KARIŞIK