• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 19 Ekim 2016 14:05

Amatör Spor Haftası

Amatör Spor Haftası
Geçen hafta sonu tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzurum’da da Amatör Spor Haftası kutlandı ve çeşitli etkinlikler yapıldı.

LEVENT ÇAKMUR YAZDI...

KARIŞIK

 

 

 

Geçen hafta sonu tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzurum’da da Amatör Spor Haftası kutlandı ve çeşitli etkinlikler  yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye’de 81 ilde yapılan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsında Erzurum’da spor gösterileri ve ödül töreni yapıldı. Çok canlı ve güzel görüntülerin olduğu etkinlikte konuşmalar ödüller sporcuları ve onlarla gelen velileri fazlasıyla mutlu etti. ASKF de 2016 yılı içerisinde uluslararası arenada derece elde eden sporculara plaket vererek onları hatırlamış. Atletizm, okçuluk, boks, taekwondo, kayak, karate, güreş, shorttrack ve jimnastik ile engelliler spor dallarında başarılı olan sporcular ile antrenörleri de ödüllendirilmiş

Törende konuşmalar yapılmış ve Amatör Spor Haftası ile ilgili bilgilendirmeler yapılmış. Bukonuşmaların bazı kısımlarını ERK Haberin ilgili haberinden alarak özetle buradan aktarayım.

Erzurum ASKF Başkanı Selahattin Codur, Amatör Spor Haftasının gençlere spor kültürünü daha iyi kavraması yönünde ışık tuttuğunu belirtmiş.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Türk spor kamuoyunun kalbi amatör sporlar için çarpıyor. Hepimiz biliyoruz ki, tüm dünyada profesyonel sporculuğa geçişin en önemli noktasıdır amatör spor. Bizlerde bu bilinç ve yaklaşımla amatör sporlara yaklaşıyor ve destek veriyoruz demiş.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan ise yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’da sporun en büyük destekçisi olduğunu belirterek, Başkan Mehmet Sekmen sayesinde sporda ve spor tesislerinde atılım yaptıklarını söylemiş.

Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Profesyonelliğe geçiş noktasının en önemli köprüsü olan amatör spor, bir gönüllülük ve fedakarlık işi olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Amatör sporla uğraşan ve büyük fedakarlıklar yapan, sporcuları, antrenörleri, kulüp yöneticilerini ve çocuklarını spora gönderen tüm anne-babaları kutlamış.

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, AK Parti Hükümeti’nin iktidara gelmesi ile birlikte sporda da atılım yaptığını belirterek, Türkiye’de Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da kendi hükümetleri döneminde kurulduğunun altını çizmiş.

 

Özetle konuşmalar bu şekilde. Konuşmalardan yola çıkarak ben her yıl yapılan bu organizasyonda vurgulanması gereken şeyin yalnızca sporcular değil, bunları yetiştiren antrenörlerin, anne-babaların, müsabakalarını yöneten hakemlerin, Federasyon ve il temsilcilerinin, müsabaka öncesi ve sonrası sahaların hazırlığını yapan salon görevlilerinin, bunların haberlerini yapan cefakâr spor muhabirlerinin de burada hatırlanması ve ödüllendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.  Yapılan etkinlikler çok güzel ancak Futbolun amatör kesiminin de orada olması gerektiğini söylemek isterim. Erzurumlu olan ve Erzurum’da bulunan Federasyon başkanları da bu organizasyonun bir parçası olması gerekirdi. Bunların dışında çok güzel bir hafta ile sporcuların hatırlanması güzel. Organizasyon boyutunda herkes elinden gelenin en iyisini yapmış görünüyor. Bir sonraki yıl daha güzel bir Amatör Spor Haftası olacağı ümidiyle emeği geçenlere Amatör Spor Camiası adına teşekkür ederiz.