• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 21 Kasım 2023 14:04

AK Parti'nin eski başkanları yeniden sahnede

AK Parti'nin eski başkanları yeniden sahnede
Özsoy, Bulutlar, Çakır, Korkut, Gülüm, Sertoğlu Belediye Başkan aday adaylığı için müracaat eden isimler oldu.

ERKHABER / ERZURUM - AK Parti'de Belediye Başkanlığı için aday adaylığı müracaatında son gün yarın. Bu dönem, önceki dönemlerde olduğu gibi aday adayı enflasyonu yaşınır mı bilinmez ancak, Büyükşehir ve merkez ilçeler için başvuru sayısı önceki yıllara göre daha düşük olacağa benziyor. 

KARIŞIK

 

26 Kasım'da temayül yoklaması yapacak olan AK Parti Erzurum teşkilatlarına önceki dönem belediye başkanları da müracaatta bulundu. 

 

BULUTLAR PALANDÖKEN'DEN ADAY ADAYI 

Önceki dönem Palandöken Belediye başkanlığı yapmış olan Orhan Bulutlar, AK Parti'den aday adaylığı için başvurusunu yaptı. Yeniden Refah Partisi'nden aday olacağı dedikoduları yapılan Bulutlar müracaatıyla bu dedikodularında önünü kesmiş oldu. 

 

KORKUT, YAKUTİYE YERİNE BÜYÜKŞEHİR'İ TERCİH ETTİ. 

Önceki dönem Yakiteye Belediye Başkanı Ali Korkut Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. Ali Korkut'un da adı önceki seçimlerde İYİ Parti ile gündeme gelmişti.  

 

ÖZSOY UZUNDERE' DEN ADAY ADAYI 

Uzundere Belediyesi önceki seçimlerde ittifak kapsamında MHP'ye bırakılmıştı. Bu yüzden Özsoy aday olamamıştı. Bu seçimde de Özsoy Tercihini AK Parti'den yana kullandı. İlçede sevilen bir isim olan Özsoy'un peşinde bir çok parti var. Şayet Cumhur İttifakı kapsamında Uzundere yeniden MHP'ye bırakılırsa, Özsoy'un ya bağımsız olarak yada farklı bir parti çatısı altında aday olması bekleniyor. İlçe halkının yoğun baskısı olduğu söyleniyor. 

 

İSPİR'DEN ÇAKIR ADAY ADAYI 

Yine ittifak kapsamında MHP'de olan İspir Belediyesi için eski başkan Osman Çakır da AK Parti'den aday adayı oldu. İlçede daha önce de bağımsız olarak seçilmiş bir isim olan Çakır'ın da ittifak kapsamında ilçenin yeniden MHP'de kalması halinde, ya bağımsız ya da başka bir partinin çatısı altında seçime girebileceği konuşuluyor. 

 

PASİNLER'DE DE SERTOĞLU ADAY ADAYI OLDU 

Pasinler'in önceki dönem Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu'da AK Parti'de yeniden şansını deneyen eski başkanlar arasında. Geçtiğimiz gün ilçe teşkilatına kalabalık bir ekiple giden Sertoğlu, aday adaylığı müracaatını yaptı.

 

GÜVEN GÜLÜM AZİZİYE'Yİ TERCİH ETTİ 

Yasa ile kapatılmadan önce Dadaşköy Belediye Başkanı olan, Belediye Başkanlığını bıraktıktan sonra Bursa'ya yerleşen, Güven Gülüm de AK Parti'den Aziziye Belediye Başkanlığı için aday adaylığı müracaatında bulunan bir diğer eski başkan oldu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali 23 Kasım 2023 22:56

    Doymak yok yola devam