• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 21 Aralık 2016 15:46

2. OSB Yönetimi, “tahsis” gündemiyle toplandı

2. OSB Yönetimi, “tahsis” gündemiyle toplandı
Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu, Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında toplandı.

ERKHABER / ERZURUM -Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu, Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında toplandı.
Bölgede yatırımcılara yapılacak arsa tahsislerini görüşmek üzere gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısına, Vali Azizoğlu’nun yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı Mehmet Levent Kepçeli, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı ve Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın ve 2. OSB Bölge Müdürü Fırat Karakaya katıldı.
2. OSB Bölge Müdürü Karakaya’nın yönetim kurulunu bilgilendirme sunumu ile başlayan toplantıda, tahsis talepleri 15 Bin metrekareden büyük olan 13 firma ile süt ve süt işletme tesisleri için yatırım talebinde bulunan firmaların değerlendirilmesi yapıldı. Bunun sonucunda, talepleri 15 Bin metrekareden büyük olan 13 firmadan, yatırım için uygun görülenlerin fizibilite raporlarının istenmesine karar verildi. Bu firmalar, 5 Ocak 2017 tarihinde yönetim kuruluna yapmak istedikleri yatırım ile ilgili sunum yapacaklar ve yönetim kurulu bu firmalar hakkında nihai kararını verecek.
Toplantıda ayrıca, “Süt ve Süt İşletme Tesisi” için yatırım yapmak isteyen firmalardan yatırım için uygun görülen 7 firmaya tahsis yapılması kararlaştırıldı. Tahsis talebinde bulunan diğer yatırımcıların yönetim kurulunca değerlendirilmesi önümüzdeki günlerde tahsis değerlendirme raporunun hazırlanmasına müteakip yapılacak. 
“Süt ve Süt İşletme Tesisleri” için daha fazla talep olmasına rağmen ilk etapta ancak 7 firmaya tahsis yapacak olan 2. OSB Yönetim Kurulu, diğer firmaların taleplerini de karşılamak için çaba gösterecek. Bu amaçla 2. OSB’nin 1. ve 2. Etap olarak değil, bir bütün olarak değerlendirilmesi ve bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılması için girişimlerde bulunulacak. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Vali Seyfettin Azizoğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ve ETSO’nun da desteğiyle 2. OSB’de yapılacak bu düzenleme hayata geçtiği takdirde daha Erzurum’da yatırım yapmak isteyen yerel ve ulusal çaptaki bütün firmaların arsa tahsis taleplerine cevap verilmiş olacak. 
Arsa talepleri 4 grupta değerlendirildi 
2. OSB’ye olan yoğun talebi değerlendirmek amacı ile müteşebbis heyette bulunan kurumları temsilen ikişer kişiden oluşan bir tahsis komisyonu oluşturuldu. Talepler benzer sektörleri bir arada değerlendirebilmek amacı ile tahsis komisyonu tarafından, “Gıda Üretim ile Süt ve Süt İşletme Tesisleri”, 
“Ahşap, mobilya, PVC ve Isı Cam Üretim Tesisleri”, “İnşaat Yapı Elemanı ve Yapı Malzemesi Üreten Tesisler” ve “Diğer Çeşitli Alanlara Ait Talepler” olarak 4 grupta değerlendirildi. Belirlenen gruplarda arsa tahsisinde bulunan firmaların katılımıyla ETSO’da toplantılar düzenlendi ve bu doğrultuda değerlendirmeler yapıldı.
2. OSB Bölge Müdürlüğü’nce talepler alınmaya devam ediyor. İlk 4 toplantıya ek bir toplantı daha yapılarak tahsis komisyon değerlendirme raporu tamamlanacak. Ek toplantı 26 Aralık 2016 tarihinde ETSO toplantı salonunda yapılacak. Bu aşamadan sonra değerlendirme raporu tamamlanarak, 29 Aralık 2016 tarihinde Yönetim Kurulu Vali Seyfettin Azizoğlu'nun başkanlığında toplanarak bu firmalara yapılacak tahsislerle ilgili kararını verecek.

KARIŞIK