• Büyükşehir-1
EKONOMİ Düzenleme Tarihi : 19 Kasım 2020 12:41 Haber Girişi : 19 Kasım 2020 12:51

2 esnaf başkanından 2 farklı açıklama

2 esnaf başkanından 2 farklı açıklama
ETB Başkanı Oral, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "süreci minimum seviyede atlattık" sözleriyle pembe tablo çizerken, esnafın bir diğer temsilcisi Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca da esnaf ve sanatkara destek talebinde bulundu.

ERKHABER / ERZURUM - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB), Türkiye genelinde 7 bölgeden 7 temsilcinin katıldığı “ TOBB Türkiye Ekonomi Şurası “video konferans toplantısına katılan Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "süreci minmm seviyede atlattık" sözleriyle pembe tablo çizerken, esnafın bir diğer temsilcisi Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca da esnaf ve sanatkar için yeni destek paketleri açıklanmasını istedi. Aynı saatlerde gelen birbirine zıt iki açıklama, "Hangi başkan doğruyu söylüyor" yorumlarına neden oldu. 

KARIŞIK

TOBB'un toplantısına Doğu Anadolu Bölgesi adına katılan ETB Başkanı Oral'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a esnafla ilgili pembe tablolar çizen açıklamasının ardından Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca da yazılı bir açıklama yaparak, esnaf ve sanatkara yeni destek paketi açıklanması çağrısında bulundu. 

Karaca, Pandemi tedbirleri kapsamında alınan kararlardan ekonomik olarak etkilenecek esnaf ve sanatkarlara yeni destek paketlerinin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.  
Esnaf ve Sanatkârların Mart 2020 tarihinden bu tarafa devlet tarafından alınan bütün yasak ve önlemlere harfiyen uyduğunu dile getiren Başkan Karaca, “Bu süre zarfında direk veya kısmen kapalı olan esnaf ve sanatkârımıza altı ay ötelemeli ve düşük faizli 25.000 liralık bir krediden başka hiçbir yardım veya hibe verilmemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı son yasak ve önlem paketinde ise iş yerlerimizin büyük bir kısmı süresiz olarak kapalı kalacaktır. Bu sıkıntılı süreçte; Sağlık için alınan hiçbir karara karşı değiliz. Bütün tedbirlere evet, ancak esnafın hali ne olacak? Daha önce getirilen kısıtlama tedbirleri kapsamında en büyük maddi sıkıntıları esnaf ve sanatkarımız yaşamıştır. Hiç kuşku yok ki, yeni alınan kısıtlama tedbirleri kapsamında olumsuz etkilenecek kesim yine esnaf ve sanatkarımız olacaktır. Alınan bu kararlar kapsamında esnaf ve sanatkâr özel olarak desteklenmelidir” dedi. 

 

KARACA: VAKİT KAYBEDİLMEMELİ
Yeni alınan kararlardan ekonomik olarak etkilenecek esnaf ve sanatkara yönelik yeni destek paketlerinin hayata geçirilmesini isteyen Karaca, “Hiç zaman kaybedilmeden iş yerleri kapanan esnafımıza ve yanlarında çalışan personele nakdi yardımlar yapılmalıdır. Kira yardımının yanı sıra elektrik, su, doğalgaz ve benzeri zorunlu giderlerimizi karşılamak için her ay düzenli olarak nakdi yardımlar yapılmalıdır. Esnaf ve Sanatkarımız, kapalı oldukları süre içerisinde SSK, Bağ-Kur ve Vergi giderlerinden muaf tutulmalıdır.” diye konuştu. 

 

HAKAN ORAL NE DEMİŞTİ... 

Başkan Oral "Dünyayı kasıp kavuran ve ülke olarak da pandemi döneminde esnafımız, sanayicimiz ve KOBİ’lerimiz zor günler geçirdiler. Türkiye ekonomisinin sağlam temellere dayandığını ve bu nedenden dolayı da risk ve kayıplarımızı minimum seviyede atlattığımızı söyleye bilirim. Bugün gerçekleştirilen video konferans toplantısında da bölgemiz adına, yapılabilecek ekonomik adımları Sayın Cumhurbaşkanımıza aktarma şansı yakaladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman olduğu gibi bu sorunlarımıza ve taleplerimize olumlu destek vereceğini açıklaması bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Özellikle İş dünyasının geleceğe yönelik sağlam adımlar atmasının , sağlıklı ve sürdürülebilir büyümeye ön ayak olacaktır” şeklinde konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.