• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 30 Temmuz 2016 10:12

Zorunlu askerlik süresi kısaltılıyor mu?

Zorunlu askerlik süresi kısaltılıyor mu?
Askerlik süresi kısalıyor. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık katıldığı bir televizyon programında zorunlu askerlik süresinin kısalacağını açıkladı. İşte o açıklamalar.

ERKHABER / GÜNCEL - Askerlik süresi kısalıyor mu? Askerlik süresi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte o açıklamalar.

KARIŞIK

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık A Haber’de katıldığı bir programda gündeme ilişkin soruları yanıtları. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde gidilecek olan yeni düzenlemelerle ilgili açıklamada bulunan Fikri Işık’ın konuşmasının ara başlıkları şu şekilde: Genelkurmay Başkanlığı Cumhurbaşkanına, kuvvet komutanlıkları Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanacak. Milli Savunma Bakanlığı tümüyle sivilleşecek. Askeri liseler kapatılacak. Zorunlu askerlik süresi kısaltılacak. İşte Fikri Işık’ın yaptığı açıklamalar:

Yapı Değişiyor

TSK’da yapı tamamen değişecek, Milli Savunma Bakanlığı sivilleşecek. Darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükumet, Türkiye’de darbe dönemlerinin tamamen bitirmek için harekete geçti. Önemli radikal kararlar alınacak. Ordunun başkomutanı Cumhurbaşkanı. Ama Anayasa, “Genelkurmay Başkanı Başbakan’a karşı sorumludur” hükmü var.

TSK’nın eğitim, sağlık ve personel gibi tüm ihtiyaçları bakanlık tarafından karşılanacak. Silahlı kuvvetlerin subay astsubay personel talebi, bunların hangi koşullarda alınacağı ve eğitimleri gibi konularda bakanlık sorumlu olacak. Tabi Milli Savunma Bakanlığı da sivilleşecek. En başta Genelkurmay yerleşkesinin içinde bulunan Milli Savunma Bakanlığı, başka bir binaya taşınacak. Şu anda bakan dışında Milli Savunma Bakanlığında sadece bakan yardımcı ve danışmanı sivil. Bu yapı da değiştirilecek. Siviller ağırlıkta olacak. Müsteşar ve genel müdürler sivillerden oluşacak.