• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 14 Ekim 2016 15:51

Yüzünüz varsa belki kızarır!

Yüzünüz varsa belki kızarır!
İçişleri Bakanlığı görevinden ayrılmasının hemen ardından bazı kesimlerin iftira kampanyası başlattığı Efkan Ala’nın 15 Temmuz gecesi iddia edildiği gibi “korkup, kaçmadığı”, “bir hangarda saklanmadığı”, “özel bir uçakla Gürcistan sınırında tur atmadığı”

ERKHABER / GÜNCEL - Önceki akşam saatlerinde sosyal medyada, Efkan Ala’nın darbe girişiminin başladığı saatlerde 21.25’de Erzurum’dan havalanan Erzurum-Ankara seferini yapan Türk Hava Yolları’na (THY) ait tarifeli bir uçakla Ankara’ya seyahat ettiğini ortaya koyan uçak bileti yayıldı.

KARIŞIK

Darbe girişiminin olduğu gün ve öncesinde Erzurum’da gezi ve incelemelerde bulunan, 15 Temmuz günü de amcasını kaybeden Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a taziye ziyareti gerçekleştiren ve sonrasında da Ankara’ya hareket eden dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında görevinden ayrılmasının hemen ardından bazı kesimlerce iftira kampanyası başlatıldı.

17/25 ARALIK’TA HERKES KAÇARKEN, O YÜREĞİNİ ORTAYA KOYDU

FETÖ’nün 17/25 Aralık 2013’teki ilk darbe girişimi esnasında Başbakanlık Müsteşarı olan ve hain girişimin bertaraf edilmesinde “başrol” oynayan, bazılarının kaçacak delik aradığı, safını belli etmek için sürecin netleşmesini beklediği dakikalardan ülkenin geleceği için kendini feda etmekten bir an bile çekinmeyen Efkan Ala’nın 15 Temmuz gecesi “özel bir uçakla Gürcistan sınırında tur attığı”, “Ankara havalimanındaki bir hangarda oluşturduğu karargahın önünde kaçmak için helikopter hazırlattığı”, “Hangarda operasyon yönetmediği, aksine darbecilerden korktuğu için saklandığı” iftiraları, günlerdir kulaktan kulağa fısıldanıyordu.

“İFTİRACI HAİNLER, YÜZÜNÜZ VARSA, BELKİ KIZARIR”

Bu iftiraların giderek yaygınlaşması üzerine dün akşam saatlerinde sosyal medyada bir belge yayınlandı ve bu belge kısa sürede yayıldı. Belge, Efkan Ala’nın darbe gecesi saat 21.25’de THY’ye ait tarifeli uçakla Erzurum’dan Ankara’ya seyahat ettiğini ortaya koydu. Sosyal medya kullanıcıları, bu belgeyi, “Efkan Ala’ya iftira atanlara kapak olsun” başlığıyla takipçileriyle paylaşırken, Ala’ya destek kısa sürede çığ gibi büyüdü.

“İFTİRALARA KAPAK OLSUN”

AK Parti Erzurum İl örgütü yöneticileri de sosyal medyada dün gece yaşanan Efkan Ala’ya destek ve iftiralara kapak olacak belgenin paylaşımıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Hain darbe girişiminin bastırılmasından sonra, Efkan Bey ile ilgili olarak akla, hayale gelmeyecek iddialar ortaya atıldı. Haberin duyulmasıyla birlikte harekete geçen ve saat 21.25’de Ankara’ya gitmek üzere uçağa binen Efkan Ala için, ‘kaçacaktı’ diyeninden ‘depoda saklandı’ iftirası atanına, ‘iki saat ortalıkta gözükmedi, ortam yatıştıktan sonra ortaya çıktı’ senaryosu yazanına varıncaya kadar çok sayıda hainin yalanlarına tanık olduk. Oysa Efkan Bey, aynı gece saat 22.55’de Esenboğa Havalimanı’na inmiş, yakın korumasının ‘darbe oluyor’ uyarısıyla hemen  havalimanında bir karargah oluşturmuştur. O ara MİT Müsteşarı Hakan Fidan kendisini aramış ve ‘Efendim darbe oluyor’ demiş, sayın Ala, o hızla sayın Cumhurbaşkanımız’ı aramış, ama ulaşamamıştır. Gerçekler böyleyken, Efkan Ala’nın depoda gizlendiğini, kaçmak için fırsat kolladığını iddia edenlere kapak olsun diye, sayın bakanımızın Ankara uçak biletini kamuoyu ile paylaşmayı görev saydık.” dediler.

İŞTE SOSYAL MEDYADAKİ TEPKİLER

Sosyal medya kullanıcıları Efkan Ala’ya yönelik iftiralara gösterdiği tepkilerden bazıları şöyle:

 

Av. Sefer S. Gülcü ‏‪@sefersanigulcu

Efkan Ala hakkında kirli iftiralarına bir zerre zekâ katamamış çapsızlar için yayınlıyoruz.

 

İsmail Cakır ‏‪@smailCakr5

1/ ‪@efkanala  ya iftira eden kahpepelere sesleniyorum 15 Temmuz'da Ankara'ya uğurlayan biz Erzurum'lulardık. İspat edilmeye çalışılan ne?

 

Saltuk Celil BAYRAK ‏‪@saltukcelil

"15 Temmuz gecesinde Efkan Alâ, Gürcistan sınırında dolaştı" diye iddiaları gündeme getiren çapsızlar iyi baksın.

 

Serdar Yücelik ‏‪@YCELK

@efkanala‪ Davası ve Milleti için en zor günlerde bile mücadelesinden vazgeçmedi. Kendini bilmezler bu evrağı gözüne soksun.

 

Muhammet Ali Yılmaz ‏‪@ylmzmali

İftirayı meslek edinen ve Gürcistan sınırı yalanına tutunan zavallıların yüzü kızarır mı?