• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 21 Ocak 2022 14:49

YERLİ VE MİLLİ DEN BİR ADIM ÖTE EKONOMİK MİLLİYETÇİLİK

YERLİ VE MİLLİ DEN BİR ADIM ÖTE EKONOMİK MİLLİYETÇİLİK
Ekonomik tespitleri ve öngörüsü ile dikkatleri üzerine çeken Türkiye Değişim Partisi Genel Baışkan Yardımcısı Av. Ebubekir Elmalı, partisinin Ekonomik Milliyetçiliği savunduğunu söyledi.

ERKHABER / ERZURUM  - Ekonomik tespitleri ve öngörüsü ile dikkatleri üzerine çeken Türkiye Değişim Partisi Genel Baışkan Yardımcısı Av. Ebubekir Elmalı, partisinin Ekonomik Milliyetçiliği savunduğunu söyledi. 

KARIŞIK

 

 

 

Asgari ücret belirlenmeden, en az 4180 TL  olacağını söyleyen Elmalı, ilk kez dillendirdiği köpük teorisini ile de dikkat çekmiş, daha sonra bu teoriyi başta Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati olmak üzere bir çok ekonomist kullanmaya başlamıştı. 

Elmalı, şimdi de " Yerli ve Milli" anlayışına getirdiği, Ekonomik Milliyetçilik açılımı ile dikkat çekmeye devam ediyor. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı, Ekonomik Milliyetçiliği şöyle tanımladı; " Ekonomik Milliyetçilik; ekonomik bağımsızlık demektir. Bir ülkede üretilen yerli malı ürünlerin tüketicilere teşvik edilmesi, yabancı şirketlere karşı yerel şirketlerin finanse edilmesi, iç pazarı dışarıdaki yabancı ülke ekonomilerine karşı korumaya yönelik ekonomik politikalara öncelik verilmesidir.Amaç; ülkenin ulusal ekonomisini olabildiğince en üst düzeye çıkarmaktır. Türkiye Değişim Partisi Ekonomik Milliyetçiliği savunur."  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.