• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 25 Şubat 2017 11:48

Yanık sesli, yufka yürekli Dadaş kızı

Yanık sesli, yufka yürekli Dadaş kızı
Sesiyle kazandığı parayı çocuklar için harcıyor

ERKHABER / ERZURUM- Yanık sesli, yufka yürekli Dadaş kızı,

KARIŞIK

 

Sesiyle kazandığı parayı çocuklar için harcıyor

 

Sesiyle müzik tutkunlarının gönlünde taht kuran Erzurumlu sanatçı Ülkü Eyüpoğlulları, hayran kitlesini her geçen gün artırıyor. Sanatının dışında sosyal sorumluluk projelerine de önem veren Eyüpoğulları, kazandığı parayı, kimsesiz ve dargelirli çocuklar için harcıyor.

Erzurumlu Türk Halk Müziği Sanatçısı Ülkü Eyüpoğulları, sesiyle hayran kitlesini her geçen gün artırıyor. Altı yaşından itibaren müzikle ilgilenmeye başlayan ve hayallerini bir bir gerçekleştiren Eyüpoğulları, dört şarkıdan oluşan ‘Ayrılmayalım’ albümüyle de büyük bir çıkış yakalamanın mutluluğunu yaşıyor.

 

Bugüne kadar bir çok televizyon kanalında program yapan başarılı sanatçı, sahne çalışmalarından arta kalan zamanda vaktini çocuklar için ayırıyor. Kazandığı her parayı çocuklara adayan Dadaş kızı, sadece sesiyle değil, yufka yüreğiyle de hayranlarının gönlünde taht kuruyor. Erzurumlu olmaktan gurur duyduğunu belirten başarılı sanatçı, “Müziğe olan tutkum çocukluğmdan başlıyor. İstanbul’a göç edince müzik eğitimleri aldım. Kendimi geliştirdim ve hayal ettiğim noktaya adım adım ilerliyorum. Geçen yıl albümümü çıkarmanın mutluluğunu yaşadım. Bir çok etkinlikte sahne alıp, çeşitli televizyon kanallarında programlar yapıyorum. Erzurum’da ki etkinliklerde sahne alıp, hemşerilerimle buluşmak istiyorum. Bu konuda yetkililerin desteğini bekliyorum” dedi.

 

HAYATINI ÇOCUKLARA ADADI

 

Sahne çalışmalarından arta kalan zamanını çocuklar için ayıran başarılı sanatçı, çocukların yüzü gülsün diye tüm kazancını onlara harcıyor. Dargelirli ve kimsesiz çocukların kapılarını çalan Eyüpoğulları, “ Ülkenin dört bir tarafında kimsesiz ve dargelirli çocuklar var. Onlara oyuncak alıp bir şekilde ulaştırıyorum. En son Erzurum’un Tekman ilçesini ziyaret etme imkanım oldu. Orada tespit ettiğimiz çocuklara hediyeler dağıttık. Bugüne kadar yaklaşık bin çocuğa ulaştım. İmkanlarım el verdiği sürece de çocukların yanında olmaya devam edeceğim”diye konuştu.

 

DARBELER DARBE VURDU

 

80 darbesiyle babasının 12.5 yıl haksız yere işsiz kaldığını belirten Eyüpoğulları, “Babamın işsiz kalmasıyla büyük sıkıntılar yaşadık. Yedi kardeşiz. Hepimiz acılar çektik. Çocuklara olan düşkünlüğüm bundandır. 15 Temmuz hain darbe girişiminden bir hafta önce ‘Ayrılamayız’ albümüm piyasaya çıktı. Çok sayıda program ve konserim iptal oldu. Dargelirli ve kimsesiz çocuklara ulaşmak için işadamları ve hayırsever vatandaşlardan destek bekliyorum”şeklinde konuştu.

 

BASAMAKLARI BİR BİR TIRMANIYOR

 

‘Ayrılmayalım’ albümüyle önemli bir çıkış yakalayan başarılı sanatçı, yeni albüm içinde çalışmalara başladı. Yeni albümünde de Erzurum türküsüne yer vereceğini belirten, Dadaş kızı, “Erzurum’da gerçekleştirilecek olan etkinliklerde sahne almak en büyük arzum”dedi.