• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 01 Kasım 2016 12:57

Yakutiye Belediyesi, erken kara hazır yakalandı

Yakutiye Belediyesi, erken kara hazır yakalandı
Erzurum Yakutiye İlçe Belediyesi, erken bastıran kar yağışına hazırlıksız yakalanmadı.

ERKHABER / GÜNCEL - Belediye ekipleri, zamansız gelen kar yağışının ulaşımda sorun oluşturmaması için sabah saatleriyle birlikte çalışmalara başladı. Belediye Başkanı Ali Korkut, kar yağışının çalışmaları etkilediğini belirtti. Devam eden projeler ve yol çalışmaları kar nedeniyle durdu. 
Yakutiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 1 Kasım sürprizi yapan kar yağışının yaşam koşullarını olumsuz etkilememesi için çalışma başlattı. Belediye Başkanı Ali Korkut, kış için planlama ve hazırlıkların yapılmış olduğunu belirtti.
Kış süreciyle ilgili çalışma takvimi ve programın olduğunu ifade eden Korkut, "Kış erken bastırmış görünüyor. Kar yağışına ve uzun kışa hazırlıklıyız, çalışma takvimimiz ve yapılanmamız var. Hazırlıksız olduğumuz süren projelerimizin olumsuz etkilenmesidir. Birçok noktada asfalt, kaldırım gibi yol çalışmalarının yanı sıra, Murat Paşa Kent Meydanı gibi süren önemli projelerimizde kardan olumsuz olarak etkilendi" dedi.
Yakutiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, ilçenin bütün cadde, sokak ve mahallelerinde çalışma yürütüyor. Belediye, kış ve karla mücadele için 4 eder, 3 büyük kepçe, 3 greyder, 10 kamyon, 2 tuzlama aracı ve 90 personel olarak olumsuz kış şartları ve kar yağışına yönelik programlanmış bulunuyor.

KARIŞIK