• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 07 Nisan 2016 10:09

Volkan Kardeşler, Türkiye şampiyonu oldu

Volkan Kardeşler, Türkiye şampiyonu oldu
İstanbul da 27 Mart tarihinde yapılan, İşitme Engelliler Karate Türkiye Şampiyonası’na katılarak 75 kiloda tatamiye çıkan genç karateci Volkan Kardeşler, tüm rakiplerini mağlup ederek Türkiye şampiyonu oldu. Milli sporcu, bu başarısı ile İşitme Engellile

ERKHABER - LEVENT AKPINAR / ERZURUM - Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, Erzurumlu işitme engelli karateci Volkan Kardeşler’in Türkiye şampiyonu olarak Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Sporun her dalında gelen madalyanın ve derecenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Taşkesenligil, “Bu başarı engelliler kategorisinde olunca, çok daha farklı duygular içerisine girebiliyoruz. Volkan kardeşimiz işitme engelli bir sporcumuz ancak kendisi çalışmayı çok seven ve sporda başarıyı arzulayan birisi. Sporcumuzu,, antrenörünü ve kulübünü bu başarısından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

KARIŞIK

Geçen yıl da Ermenistan'da yapılan İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası'nda tatamiye çıkan milli sporcu Volkan, 75 kiloda Avrupa ikincisi, açık sıklette de Avrupa üçüncüsü olmuştu. Yaklaşık 10 yıldır Çelebi spor kulübünde karate sporunu yapan 19 yaşındaki milli sporcu, hedefinin, Temmuz 2016'da Samsun'da yapılacak Dünya şampiyonasında birincilik kürsüsüne çıkarak İstiklal Marşı'nı okutmak olduğunu söyledi.

"Volkan'ın başarılarıyla gurur duyuyorum"

Milli sporcunun antrenörü Ahmet Çelebi ise, Volkan'ın sporla engelleri aştığını ifade ederek, onun başarılarıyla gurur duyduğunu kaydetti.

 

Çelebi, “Volkan uzun süredir düzenli şekilde antrenman yapıyor ve bunun karşılığını madalyalarla alıyor, "İnşallah 2016'da Samsun'da dünya şampiyonası yapılacak, bu şampiyonada ülkemizi temsil edecek. Hedefimiz Volkan'ın dünya şampiyonu olması. Yine 2017 yılında Samsun'da 23. Deafolimpik Oyunları yapılacak. Volkan'ın burada da yarışarak ülkemize madalya kazandıracağını yürekten inanıyorum" dedi.