• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 14 Mart 2023 19:45

Vali Memiş, Vekil Memiş olacak mı?

Vali Memiş, Vekil Memiş olacak mı?
Erzurum Valiliğine atandığı 2018 yılından bu yana siyasetle 'içiçe" bir görüntü veren Vali Okay Memiş’in "milletvekili adaylığı" için istifa etmeye hazırlandığı öğrenildi.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Valiliğine atandığı 2018 yılından bu yana siyasetle 'içiçe" bir görüntü veren Vali Okay Memiş’in "milletvekili adaylığı" için istifa etmeye hazırlandığı öğrenildi. Aday adaylığı için beklediği ilk "sinyali" aldığı belirtilen Vali Memiş'in istifa için "büyüklerinden"  "haber" beklediği ifade ediliyor.

KARIŞIK

 

Halen deprem bölgesinde görevlendirildiği Hatay'da görev yapan Vali Memiş, Ocak ayında 'Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelmiş ve bu toplantıda kendisine yöneltilen, 'Milletvekili adaylığı düşünceniz var mı?' sorusuna "Bir teveccüh olabilir. Ben bunu büyüklerimizin takdirine bırakabilirim." diyerek aslında adaylığa yeşil ışık yakmıştı.

 

Görev süresi boyunca uygulama ve eylemleri ile muhalefet partileri tarafından "AK Parti'nin adeta il başkanı gibi davranmakla" suçlanan ve son olarak eski başbakan Binali Yıldırım oğlu Erkam Yıldırım karşısında oturuş biçimiyle de ülke gündeme gelen Vali Memiş'in emeklerinin karşılığını alıp alamayacağı merak konusu.

Memleketi Giresun'dan adaylık için yeşil ışık aldığı söylenen Memiş'in "büyüklerim" diye nitelendirdiği mevkilerden "istifa et" haberini beklediği ve bu haberin de muhtemelen yarın kendisine iletileceği ifade ediliyor. 

Vali Memiş, hayallerini süsleyen vekillik için beklediği haberi alırsa, Hatay'daki görevini bırakıp, istifasını vermek üzere önce Erzurum'a gelecek sonra da aday adaylığı başvurusu için Ankara'ya geçecek... 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.